• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το ανανεωμένο Twingo θα κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η πρώτη επιλογή είναι ο ατμοσφαιρικός του 1,0 λίτρου σε συνδυασμό με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο σε έκδοση 65 ή 75 ίππων.

Το βάρος του αυτοκινήτου ορίζεται στα 914 κιλά.

Μικρής έκτασης φρεσκάρισμα έχει δεχθεί και η καμπίνα.

Το ανανεωμένο Twingo θα κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Aνανεωμένο Renault Twingo

4.685 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2019)

Το Renault Twingo facelift είναι πλέον γεγονός. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αυτοκίνητο πριν ακόμα αυτό ντεμπουτάρει στην Γενεύη μπροστά στα μάτια του κοινού.

Το ανανεωμένο Twingo μόλις αποκάλυψε η Renault, προσφέροντας του ελαφρώς διαφοροποιημένη εμφάνιση με σκοπό να συνεχίσει να αποτελεί μια μοντέρνα επιλογή στην κατηγορία των 5θυρων mini.

Η ομάδα σχεδιαστών της γαλλικής μάρκας φρέσκαραν αρκετά τον πρόβολο του αυτοκινήτου. Αρχικά, τα φώτα ημέρας ενσωματώνονται τώρα στα κυρίως φωτιστικά σώματα σε σχήμα C, ενώ πιο χαμηλά, λόγω της απουσίας τους από τον προφυλακτήρα, η μάρκα προσφέρει στο Τwingo νέας σχεδίασης αεραγωγό. Αλλαγές υπάρχουν και στα πίσω φώτα, όπου συναντάμε πάλι το μοτίβο C αλλά και νέο προφυλακτήρα και διαχύτη χωρίς τα μεγάλα μαύρα πλαστικά που υπήρχαν στο pre-facelift μοντέλο.
 
Μικρής έκτασης φρεσκάρισμα έχει δεχθεί και η καμπίνα που στις πιο πλούσιες εκδόσεις μπορεί να εξοπλιστεί με οθόνη infotainment 7 ιντσών συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay. Το φινίρισμα είναι πιο μοντέρνο, η κεντρική κονσόλα έχει μικρές αλλαγές σε σχεδίαση και προσφέρονται πλέον δύο θύρες USB και νέος επιλογέας ταχυτήτων.

Η παλέτα μηχανικών συνόλων του ανανεωμένου Twingo θα αποτελείται από δύο τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες. Στην βάση βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός του 1,0 λίτρου σε συνδυασμό με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο σε δύο εκδόσεις 65 ή 75 ίππων, ενώ η δεύτερη επιλογή αποτελείται από το TCe υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 0,9 λίτρων απόδοσης 95 ίππων και 135 Νm ροπής σε συνδυασμό είτε με το μηχανικό κιβώτιο είτε προαιρετικά, με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το βάρος του αυτοκινήτου ορίζεται στα 914 κιλά (φτάνει τα 999 κιλά με το turbo μοτέρ και την αυτόματη μετάδοση) ενώ η Renault κάνει γνωστό πως η απόσταση του από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά για να μειωθούν οι αεροδυναμικές αντιστάσεις και να μειωθεί και άλλο η κατανάλωση καυσίμου.

Το ανανεωμένο Twingo θα κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ενώ πιθανό είναι να το συνοδεύσει και η GT έκδοση που θα παρουσιαστεί σύντομα.

34 διαθέσιμα άρθρα για RENAULT  TWINGO