• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Aπεβίωσε ο Νικόλαος Σφακιανάκης

2.255 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2020

Ο ιδρυτής της εταιρείας Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε, Νικόλαος Σφακιανάκης, πρόσωπο εμβληματικό στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου για δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 98 ετών.

Πλήρης ημερών στα 98 του χρόνια πέθανε την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 ο Nικόλαος Σφακιανάκης, μια εμβληματική μορφή της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου που σύνδεσε το όνομα του με την εισαγωγή αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών Suzuki.

O Νικόλαος Σφακιανάκης γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Μελέσσες του νομού Ηρακλείου και άρχισε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία το 1960 μέσω της συμφωνίας που πέτυχε με την γερμανική Bussing για την εισαγωγή των φορτηγών και των λεωφορείων της στην χώρα μας.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1967, ακολουθεί η συμφωνία με την Suzuki και γίνεται αντιπρόσωπος και διανομέας των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών της ιαπωνικής φίρμας στην Ελλάδα, ενώ λίγα χρόνια αργότερα εξαγοράζει την Hino Motor Hellas. H εταιρεία Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε  μεγαλώνει συνεχώς και το 1997 καταφέρνει με μπει στο χρηματιστήριο της Αθήνας. Σήμερα, ο Όμιλος Εταρειών Σφακιανάκη εκτός από αντιπρόσωπος της Suzuki, δραστηριοποιείται επίσης στην πώληση καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στην μακροχρόνια και βραχυχρόνια μίσθωση και στην εμπορία ανταλλακτικών.

Το περιοδικό AutoΤρίτη και το autotriti.gr εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η κηδεία του Νικόλαου Σφακιανάκη, ενός ανθρώπου που άφησε το στίγμα του στο χώρο του αυτοκινήτου στην χώρα μας, θα γίνει το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Tags: SUZUKI
 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια