• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Την επίσημη παρουσίαση του concept της BMW Z4 πραγματοποίησε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Tο εντυπωσιακό πίσω μέρος, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί λεπτά φωτιστικά σώματα σχήματος "L".

Tο concept της Z4 έχει σκοπό απλώς να προσφέρει μια προεπισκόπηση της έκδοσης παραγωγής, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Tο διαφορετικό χρώμα στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού μαγνητίζει τα βλέμματα.

Αυτό είναι το concept της νέας ΒMW Z4

3.650 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/8/2017
 

Την επίσημη παρουσίαση του concept της BMW Z4 πραγματοποίησε η αυτοκινητοβιομηχανία, με το νέο μοντέλο να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αρμόζουν σε ένα roadster.

Το μακρύ μεταξόνιο,  η μικρή απόσταση από το έδαφος, αλλά και το εντυπωσιακό πίσω μέρος, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει, τα οποία σε συνδυασμό με τις έντονες γραμμές που έχουν πάρει τη θέση τους στο αμάξωμα, δίνουν στη Ζ4 μια πιο δυναμική όψη.
 
Αν και μέχρι στιγμής είχαμε καταφέρει να δούμε μόνο κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το εμπρόσθιο άκρο, μετά την επίσημη αποκάλυψη του concept, ήρθε στο "φως" και το εντυπωσιακό πίσω μέρος, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί λεπτά φωτιστικά σώματα σχήματος "L", ενώ στο προφυλακτήρα εκτός από τις δυναμικές γραμμές και τον αεροδυναμικό διαχύτη την προσοχή τραβούν, οι δύο μεγάλοι αεραγωγοί που βρίσκονται στις άκρες, όπως και το σύστημα εξάτμισης το οποίο έχει δύο απολήξεις.
 
Στο εμπρόσθιο άκρο, το οποίο θυμίζει την μορφή ενός καρχαρία, οι δύο μεγάλοι εντυπωσιακοί αεραγωγοί αλλά και ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, οι οποίοι κοσμούνται με ένα περίτεχνα σχεδιασμένο πλέγμα, συνδυάζονται όμορφα με τους προβολείς, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι λίγο ψηλότερα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.
 
Σε ότι αφορά το εσωτερικό, η BMW λέει ότι μεγάλο μέρος της καμπίνας προοριζόταν να υιοθετήσει το εξωτερικό χρώμα του αυτοκινήτου, δημιουργώντας έτσι μια οπτική σύνδεση μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής πλευράς. Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι το πέτυχε κατά το ήμισυ, καθώς το διαφορετικό χρώμα στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού (μαύρο για τον πρώτο και πορτοκαλί για τον δεύτερο), το οποίο εκτείνεται στο ταμπλό, στην  κεντρική κονσόλα και στο εσωτερικό των θυρών, προσφέρει κάτι σαν χώρισμα μεταξύ των δύο θέσεων, το οποίο σίγουρα μαγνητίζει τα βλέμματα.
 
Τόσο το σύστημα οργάνων όσο και η κεντρική οθόνη πληροφοριών έχουν κλήση προς τη μεριά του οδηγού και τοποθετούνται σχεδόν στο ίδιο ύψος, δίνοντας σχεδόν την εντύπωση μιας ενιαίας μονάδας, ενώ ο οδηγός μπορεί επίσης να λαμβάνει πληροφορίες μέσω του συστήματος προβολής Head-Up Display.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το concept της Z4 έχει σκοπό απλώς να προσφέρει μια προεπισκόπηση της έκδοσης παραγωγής, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή το επόμενο έτος.  
 

22 διαθέσιμα άρθρα για BMW  Z4

Tags: BMW Z4