• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Γερμανίας βρίσκεται μια «πειραγμένη» BMW i8.

BMW i8 κατασχέθηκε μέσω Facebook

1.773 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/3/2020

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Γερμανίας βρίσκεται μια «πειραγμένη» BMW i8, ο ιδιοκτήτης της οποίας παραβίαζε τα όρια ταχύτητας, ανεβάζοντας μάλιστα τα «κατορθώματά» του στο Facebook!


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το plug-in υβριδικό σπορ αυτοκίνητο κατασχέθηκε από την αστυνομία της Ρηνανίας και η αιτία ήταν ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook πριν από έξι περίπου μήνες. Στο βίντεο αυτό φαίνονταν πως το μοντέλο κινούταν με πάνω από 200 χλμ./ώρα σε δρόμο όπου το ανώτατο όριο ταχύτητας ήταν στα 100 χλμ./ώρα.
 
Στις δηλώσεις που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές είπαν πως το βίντεο υπέπεσε στην αντίληψή τους τον Φεβρουάριο και άρχισαν να ερευνούν το θέμα. Η έρευνα δεν άργησε να αποφέρει καρπούς και πριν από κάποιο διάστημα εμφανίστηκαν στο σπίτι του 40χρονου ιδιοκτήτη και κατέσχεσαν το αυτοκίνητο.
 
Η υπόθεση ωστόσο δεν έμελλε να τελειώσει εκεί, καθώς όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία συνειδητοποίησε ότι έχουν γίνει ορισμένες παράνομες τροποποιήσεις στη BMW i8, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης μίας αερανάρτησης. Αυτός ήταν και ο λόγος που σύμφωνα με τις αρχές χρειάστηκε περισσότερος από τον αναμενόμενο χρόνο προκειμένου το αυτοκίνητο να φορτωθεί στο γερανό.
 
Τέλος οι Γερμανοί αστυνομικοί κάνουν λόγο πως το συνολικό ποσό των τροποποιήσεων που είχε δεχτεί η i8 ξεπερνούσαν τις 160.000 ευρώ, καθιστώντας τη συνολική αξία του αυτοκινήτου σε περίπου 350.000 ευρώ!  Φυσικά μαζί με την κατάσχεση του οχήματος, ανακλήθηκε η άδεια οδήγησης του ιδιοκτήτη, που μάλλον θα έχει καταλάβει το λάθος του.

Tags: BMW i8