• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

Το νέο Clio.

Βest seller τον Φεβρουάριο το νέο Renault Clio

6.345 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/3/2020

To γαλλικό μικρό κατέκτησε στο νήμα την πρώτη θέση μπροστά από το Volkswagen Golf. Διαβάστε πως διαμορφώθηκε η αγορά στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα.

RENAULT: Νέο Renault CLIO. Aπό 13.790€. Πάρε Προσφορά!


Το Renault Clio ήταν το best seller μοντέλο στην Ευρώπη για τον Φεβρουάριο αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον παραδοσιακό πρωταθλητή στην Γηραιά Ήπειρο, το VW Golf.

Σύμφωνα με την JATO Dynamics, το γαλλικό μικρό πήρε την πρώτη θέση τον περασμένο μήνα με 24.914 αυτοκίνητα με το Volkswagen Golf να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 24.735 αυτοκίνητα. Οι ειδικοί ανέφεραν πως το γαλλικό μικρό επωφελήθηκε από το γεγονός ότι ήταν στις αντιπροσωπείες στη νέα του γενιά νωρίτερα από το γερμανικό μικρομεσαίο. Και τα δύο μοντέλα πάντως παρουσίασαν μείωση πωλήσεων σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, 4% για το Clio και 21% για το Golf.

H αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένη τον Φεβρουάριο κατά 7% με 1.063.264 νέες ταξινομήσεις (1.143.852 το 2019), νούμερο που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τα τελευταία 5 χρόνια. Αύξηση πάντως υπάρχει στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων αφού τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, οι πωλήσεις έφτασαν τα 135.000 αυτοκίνητα από 75.400 τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία στην Ευρώπη λόγω των πολύπλοκων νόμων, της έλλειψης διαθέσιμων αυτοκινήτων που έχουν λάβει homologation και της άσχημης οικονομικής κατάστασης. Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους καταναλωτές», δήλωσε ο Felipe Munoz, παγκόσμιος αναλυτής της JATO Dynamics.

Η αγορά αυτοκινήτου πάντως στην Ελλάδα είχε τον Φεβρουάριο ανοδική πορεία, καθώς σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 4%.
 

75 διαθέσιμα άρθρα για RENAULT  CLIO

Tags: RENAULT CLIO