• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Captur ή 2008; Ποιο διαλέγεις με 1.000 ευρώ διαφορά;

5.875 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2021)

Τα δύο γαλλικά B-SUV αποτελούν τα πιο καυτά μοντέλα της κατηγορίας, που σίγουρα τραβούν τα βλέμματα. Εσύ όμως ποιο διαλέγεις με 1.000 ευρώ διαφορά στη βασική τους;

PEUGEOT: Νέο Peugeot 208 από 13.900€


Δύο από τα δημοφιλέστερα μικρά SUV «σφάζονται» στα πόδια της ελληνικής αγοράς, όμως παρά τις ομοιότητες, η τιμή διαφέρει αρκετά.

Τι είναι ένα χιλιάρικο στα είκοσι; Η απάντηση είναι τελείως προσωπική, όμως σε απόλυτους αριθμούς μιλάμε για ένα 5%, που με τη σειρά του, και χωρίς να έχεις ακούσει για το χιλιάρικο, μπορεί κανείς να πει πως δεν έχει διαφορά.

Διαφορές όμως έχουν τα δύο αυτοκίνητα. Η μάχη των Γάλλων στα SUV και ειδικά στη μικρή τους κατηγορία, είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, αφού μιλάμε για τα δημοφιλέστερα μοντέλα της αγοράς στην Ευρώπη, δύο αυτοκίνητα που ανταλλάσσουν «χτυπήματα» στους διαγωνισμούς που συμμετέχουν, θέλοντας και μη.

Σχεδιαστικά τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν τίποτε κοινό, με την Peugeot να είναι πιο «άγρια» και την Renault πιο κομψή. Όμως και τα δύο αυτοκίνητα φαίνεται πως βρίσκονται σημαντικά μπροστά από τον γερμανικό, ιαπωνικό και κορεατικό ανταγωνισμό. Και γι αυτό και δημιουργείται και το δίλημμα, αφού παρά τις διαφορές, και τα δύο μοντέλα αρέσουν πολύ.

Από κει και πέρα, διαφέρουν στη γκάμα κινητήρων. Η Renault έχει τον 1.000άρη και 1.300άρη βενζίνης, και τον γνωστό 1.500άρη ντίζελ, ενώ τα δύο πρώτα μοτέρ τα προσφέρει από το εργοστάσιο και με υγραέριο, κάτι που η Peugeot δεν διαθέτει. Αντίθετα η Peugeot κινείται με τον 1.200άρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα και τον 1.500άρη ντίζελ.

Όμως όταν κάνουμε τη σούμα η διαφορά παραμένει στην τιμή. Και στην ίδια (σχεδόν) απόδοση και εξοπλισμό, το Captur είναι 1.000 ευρώ φθηνότερο, στα 19.130 ευρώ. Μια διαφορά που διατηρείται κάθε φορά που ανεβαίνεις ένα σκαλοπάτι σε έκδοση εξοπλισμού.

Τι λέτε λοιπόν; Πως απαντάτε εσείς στο δίλημμα 2008 ή Captur; Πόση αξία έχει το 1.000άρικο που τα χωρίζει και πόσο δέλεαρ αποτελούν τα 10 άλογα παραπάνω του Peugeot; Τι λέτε;