13 φωτογραφίες »

Citroen C3: Η άνεση συναντά την μοντέρνα αισθητική

34.053 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2021)

Η οικονομικότερη επιλογή στην κατηγορία των μικρών έχει την σφραγίδα της Citroen. Με τιμή εκκίνησης τα 12.900 ευρώ το Citroen C3 ξεχωρίζει γιατί συνδυάζει το value for money προφίλ με την trendy σχεδιαστική φιλοσοφία.

Η μοντέρνα αισθητική που λανσάρει η Citroen στα προϊόντα της είναι σημείο αναφοράς στην ευρύτερη φιλοσοφία της γαλλικής μάρκας. Ειδικά στην περίπτωση του C3 ενσωματώνεται πλήρως η σχεδιαστική λογική που προτάσσει, ενώ ταυτόχρονα «παντρεύονται» όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητά κανείς στο καινούργιο του αυτοκίνητο. Από τον οικονομικό χαρακτήρα και τον υπερπλούσιο εξοπλισμό, μέχρι το εντυπωσιακό design και τα κορυφαία επίπεδα άνεσης, το γαλλικό μικρό δικαίως θεωρείται μία hot επιλογή στην Β κατηγορία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

 
Μοναδικό στυλ και 97 δυνατότητες εξατομίκευσης
Ως μοντέλο με σαφή νεανική προσέγγιση, το C3 μαγνητίζει για την trendy σχεδιαστική φιλοσοφία του. Το νέο C3, αλλωστε, είναι εξέλιξη του παγκόσμιου best seller της Citroen, που έχει σημειώσει περισσότερες από 1.000.000 πωλήσεις στην 3η γενιά του, από το λανσάρισμά της το 2016 και μέχρι σήμερα! Πώς αποτυπώνεται, όμως, ακριβώς η μοντέρνα αισθητική της Citroen; Οι ατελείωτες δυνατότητες εξατομίκευσης είναι ένα πρώτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το C3. Προσφέροντας μέχρι 97 εξωτερικούς συνδυασμούς υιοθετεί πλήρως την φιλοσοφία «Inspired By You». Καθένας έχει την δυνατότητα να φτιάξει το C3 ακριβώς όπως το φαντάζεται, με τρόπο τέτοιο ώστε να εκφράζει όσο το δυνατόν περισσότερο την προσωπικότητά του. Ενδεικτικά, υπάρχουν 7 χρώματα για το εξωτερικό αμάξωμα, 4 επιλογές για την απόχρωση της οροφής και 3 διακοσμητικά αυτοκόλλητα, 2 νέες προτάσεις για τις ζάντες αλουμινίου (16 και 17 ιντσών), καθώς και 3 μοτίβα εσωτερικής διαμόρφωσης.
 
Πέρα από τις top επιλογές διαφοροποίησης, το Citroen C3 κεντρίζει το ενδιαφέρον και για την νέα δυναμική μάσκα του στην οποία βρίσκονται οι νέοι μοντέρνοι προβολείς με τεχνολογία LED. Διακοσμημένη με το χρωμιωμένο έμβλημα της γαλλικής μάρκας, εμπνέεται από το design του πρωτότυπου CXPERIENCE αποδίδοντας περισσότερο εκφραστικό στυλ. Η τολμηρή εμφάνιση στο εμπρός μέρος ενισχύεται ιδανικά με την χρωματιστή λωρίδα που περιβάλλει τα φώτα ομίχλης. Προχωρώντας προς τα πίσω το βλέμμα πέφτει στα ανασχεδιασμένα πλαϊνά Airbumps, την ώρα που στο εξίσου εντυπωσιακό πίσω μέρος δεσπόζουν η 3D αισθητική και το μαύρο γυαλιστερό έμβλημα με το χρωμιωμένο περίγραμμα στο κέντρο της πόρτας του χώρου αποσκευών.
 
Advanced Comfort άνεση σημαίνει Citroen
Στην πραγματικότητα, βέβαια, η μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση είναι απλώς το... περιτύλιγμα για το Citroen C3. Το «δώρο» που ανοίγει κανείς με το γαλλικό μικρό βρίσκεται στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Με το ασυναγώνιστο για την κατηγορία κόστος των 12.900 ευρώ, το value for money C3 προσφέρει ανέσεις που παρέχονται σε ακριβότερα μοντέλα. Χαρακτηριστική περίπτωση τα Advanced Comfort καθίσματα. Μεγάλα και αναπαυτικά, προσφέρουν άνεση... πολυθρόνας και χάρη στο έξτρα ειδικό αφρώδες υλικό τους και την οσφυϊκή υποστήριξη εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα ευεξίας και χαλάρωσης. Εκτός αυτού, η καμπίνα του Citroen C3 εγγυάται απόλυτη εργονομία και πρακτικότητα με τους πολυάριθμους έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους για τους μπροστά και πίσω επιβάτες. Bonus και η ευρυχωρία της, λόγω του άπλετου χώρου στα πόδια των πίσω επιβατών και των 300 λτ. χωρητικότητας στο πορτ-μπαγκάζ.
 
Πλήρως εξοπλισμένο με 12 συστήματα υποβοήθησης
Σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού, το γαλλικό μικρό ξεχωρίζει για τον υπερ-πλούσιο εξοπλισμό του από την βασική έκδοση Flair (Lane Departure Warning, Coffee Break Alert, LED φωτιστικά σώματα κ.α.). Η άνεση και η ασφάλεια γίνονται σήμα κατατεθέν, με το Citroen C3 να διαθέτει 12 συστήματα υποβοήθησης, από σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανωφέρεια, σύστημα ανοιχτής ακρόασης και αυτόματο φρενάρισμα μέχρι αναγνώριση των σημάτων του ΚΟΚ, cruise control/speed limiter και αυτόματη ενεργοποίηση των προβολέων. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τις top υπηρεσίες συνδεσιμότητας στην καμπίνα. Με τα Connect Assist (αυτόματη ή χειροκίνητη τηλεφωνική κλήση βοήθειας), Connect Nav (έξυπνη πλοήγηση) και Connect Play (σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης) ο οδηγός και οι επιβάτες διεκολύνονται στις πιο απλές καθημερινές κινήσεις τους. Μάλιστα, στην οθόνη αφής του Connect Nav υπάρχει δυνατότητα χρήσης με φωνητικές εντολές, στις λειτουργίες της πλοήγησης, του τηλεφώνου και του ραδιοφώνου. με το ταξίδι να γίνεται μία απόλυτα ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία.
 
Ευελιξία στην μετακίνηση με τελευταίας τεχνολογίας κινητήρες
Όσον αφορά τους κινητήρες του, το Citroen C3 εφοδιάζεται με τους σύγχρονους και αποδοτικούς 1,2 PureTech και 1,5 BlueHDi για οικονομική κατανάλωση, ηρεμία στην οδήγηση και κορυφαίες επιδόσεις. Ο βενζινοκινητήρας του γαλλικού μικρού διατίθεται σε έκδοση των 83 και των 110 ίππων, ενώ η diesel επιλογή των μηδενικών τελών κυκλοφορίας αποκλειστικά σε 100 άλογα. Ειδικά στην βενζινοκίνητη έκδοση των 110 ίππων προσφέρεται και η δυνατότητα αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων EAT6 για έξτρα οδηγική απόλαυση και άνεση. Διότι η άνεση είναι σημείο αναφοράς και στην οδική συμπεριφορά του Citroen C3. Αξιοποιώντας τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις του το γαλλικό μικρό εκπληρώνει άριστα τον σκοπό του: εξαιρετικά ευέλικτο, κάνει παιχνιδάκι τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις χωρίς να προβληματίζεται από τους κραδασμούς χάρη στο ειδικό αφρώδες και διαβαθμισμένης σκληρότητας υλικό στην πάνω επιφάνεια των Advanced Comfort... πολυθρόνων.
 
Οικονομικότερο στην κατηγορία με κόστος 12.900 ευρώ
Το Citroen C3 κυριαρχεί και χάρη στον οικονομικό του χαρακτήρα. Με τιμή εκκίνησης τα 12.900 ευρώ στην βασική έκδοση Flair κρατά τα πρωτεία για την κατηγορία των μικρών. Η γαλλική μάρκα διαθέτει συνολικά πέντε εξοπλιστικές εκδόσεις (Flair, Feel, Shine, Shine Plus, Exclusive), με την top επιλογή να προσφέρει μεταξύ άλλων πίσω φυμέ τζάμια, 17άρες ζάντες αλουμινίου και επένδυση καθισμάτων με συνθετικό δέρμα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

Mercedes
KIA