Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Το Megane έχει την καλύτερη σχέση τιμής – εξοπλισμού και είναι το μόνο με 5ετή εγγύηση.

Value for money: Το Megane ξεχωρίζει με την εγγύηση και τη σχέση τιμής-εξοπλισμού

68.983 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/4/2013

Το Renault, χωρίς ελλείψεις στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, είναι πάνω από 4.000 ευρώ φθηνότερο (τιμολογιακά) από το επόμενο Civic, ενώ είναι και το μοναδικό με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση. 

Από την άλλη, το πιο ακριβό Civic είναι το νεότερο όλων, ενώ έχει και τον πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει επιπλέον αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου και cruise control. 

Από τον εξοπλισμό του πιο ακριβού και πιο πολυτελούς V40, λείπουν στοιχεία όπως οι ζάντες και ο κλιματισμός, αλλά είναι το μόνο με αερόσακο για τους πεζούς και τα γόνατα του οδηγού, που του έχει δώσει και τον τίτλο του πιο ασφαλούς αυτοκινήτου της αγοράς με βάση τα crash tests του EuroNCAP. 

Συμπέρασμα 
Πρόκειται για τρία πολύ ολοκληρωμένα αυτοκίνητα, με εξαιρετικούς κινητήρες diesel που προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση, μικρά πάγια έξοδα και καλές επιδόσεις. Ωστόσο, το καθένα υλοποιεί τις προδιαγραφές του με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, το Volvo πλεονεκτεί στην αίσθηση πολυτέλειας και στον εξοπλισμό ασφάλειας, αλλά έχει τις πιο αργές επιδόσεις και είναι το ακριβότερο, ενώ η οδική του συμπεριφορά δεν είναι πολύ ισορροπημένη. 
Στο Civic δύσκολα θα βρεις ψεγάδι, ειδικά αν σου αρέσει και η ξεχωριστή αισθητική του. Είναι το πιο γρήγορο από όλα, είναι ποιοτικό, άνετο και συμμετοχικό στο δρόμο, χωρίς να χάνει σε ποιότητα κύλισης. Ωστόσο, η τιμή του, παρά τον πλούσιο εξοπλισμό του, του στερεί τον πόντο της νίκης. Τον οποίο κερδίζει το Megane. Με ένα από τα καλύτερα diesel μοτέρ της αγοράς, προσφέρει καλή άνεση από την ανάρτηση, σωστή ποιότητα κατασκευής, πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, μεγάλη εγγύηση και, το κυριότερο, όλα αυτά, σε μία ασυναγώνιστη τιμή. Οπότε τα… μαθηματικά είναι με το μέρος του.