• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μια ψηφιακή πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή για το επερχόμενο Coupe SUV της Volvo που θα αντικαταστήσει το V40.

Volvo V40

Coupe SUV αντικαθιστά το Volvo V40

Διαβάστηκε από 6664 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/1/2019
 

Το αφεντικό της Volvo στην Ευρώπη είπε εμμέσως πως το πάλαι ποτέ δημοφιλές μοντέλο της μάρκας θα αντικατασταθεί από ένα μοντέλο άλλης κατηγορίας. Διαβάστε σε πόσο καιρό, αλλά και ποιο μοντέλο θα είναι η «αλλαγή» του V40.

Ακρως κατατοπιστικός ήταν στις δηλώσεις του σε βρετανικό Μέσο ο επικεφαλής της Volvo στη Γηραιά Ήπειρο, κος Lex Kerssemakers, όσον αφορά το μέλλον του V40. Το μικρομεσαίο χάτσμπακ της premium φίρμας ακολουθεί μια όχι τόσο καλή εμπορική πορεία το τελευταίο διάστημα (σ.σ. το V40 πούλησε 77.587 αυτοκίνητα παγκοσμίως) και αυτό γιατί τα σκήπτρα των πωλήσεων έχουν περάσει στα SUV της Volvo, ή αλλιώς την οικογένεια XC (σ.σ το XC60 πούλησε 189.459 παγκοσμίως το 2018 και το XC40 αναμένεται μέσα στο 2019 να πουλήσει περί τις 150.000 αυτοκίνητα).
 

Ακολουθώντας λοιπόν τις τάσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, οι άνθρωποι της Volvo προσανατολίζονται στο λανσάρισμα ενός Coupe SUV μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, που θα αποτελέσει εμμέσως τον αντικαταστάτη του V40. Ο Ολλανδός επικεφαλής επιβεβαίωσε πως ο σχεδιασμός του επερχόμενου μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει και δήλωσε «Πιθανώς χρειαζόμαστε έναν άλλο τύπο αμαξώματος στα επόμενα δύο με τρία χρόνια για το 40άρι», ενώ συνέχισε λέγοντας «Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολύ για το λανσάρισμα. Δεν θέλουμε να χάσουμε το μερίδιό μας στην κατηγορία. Εξακολουθούμε να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να καλύψουμε ορισμένα τμήματα της αγοράς, όχι όμως και τους σκληροπυρηνικούς των χάτσμπακ».

Με αφορμή την τελευταία του δήλωση, λοιπόν, είναι εύλογο το συμπέρασμα για τη δημιουργία ενός SUV με στοιχεία coupe που, αν και μοιάζει εν πολλοίς με χάτσμπακ, έχει τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος ελεύθερου χρόνου (δλδ αίσθημα ευρυχωρίας, άνεση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος κ.ο.κ.). Αλλωστε, σύμφωνα πάντα με τον Kerssemakers, στατιστικά, οι ιδιοκτήτες V40 επιλέγουν το XC40 ως επόμενη αγορά, στοιχείο το οποίο ενδυναμώνει περαιτέρω το σενάριο επιλογής ενός Coupe SUV στιλ για το μελλοντικό μοντέλο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, το V40 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στη γκάμα της premium φίρμας που δεν βασίζεται σε μία από τις CMA και SPA πλατφόρμες της Volvo, οι οποίες έχουν στις προδιαγραφές τους την ηλεκτρική και υβριδική τεχνολογία, κάτι που σημαίνει πως είναι επιτακτική η αλλαγή του για να ενστερνιστεί πλήρως τα νεότερα «πράσινα» πρότυπα της.

Σε εσάς πως φαίνεται αυτή η εξέλιξη; Θα θέλατε να δείτε ένα Volvo XC40 Coupe στο κοντινό μέλλον;

Tags: VOLVO V40, XC50