• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εσείς είστε από αυτούς που λένε «δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά»; Και αν ναι τι σας λείπει από τα σύγχρονα αυτοκίνητα;

«Δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά»

Διαβάστηκε από 24969 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/2/2018

Αν «δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά» τότε τι είναι αυτό που σας λείπει από τα αυτοκίνητα όπως ήταν κάποτε;

 
Δεν θα πάτε μακριά χωρίς να ακούσετε την έκφραση «δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά». Και μιλάμε πάντα για αυτοκίνητα! Δηλαδή υπάρχει κάτι που είχαν τα παλιά αυτοκίνητα αλλά δεν έχουν τα καινούργια; Και σας λείπει κιόλας; Τι ακριβώς είναι αυτό που θεωρείτε πως δεν έχουν τα αυτοκίνητα πλέον σήμερα;

Αλήθεια με τόση τεχνολογία και τόση εξέλιξη, είστε από αυτούς που βρίσκουν πως τα αυτοκίνητα «δεν τα φτιάχνουν πια όπως παλιά»;  Συνήθως αυτή η έκφραση ακούγεται για συσκευές όπως τηλεοράσεις και πλυντήρια, που κάνουν την ίδια δουλειά όπως έκαναν παλιά, όμως τώρα χαλάνε πιο γρήγορα.

Όμως και το αυτοκίνητο κάνει την ίδια δουλειά που έκανε παλιά. Ή όχι; Γιατί μπορεί να σε μεταφέρει από το Α στο Β, όπως ένα πλυντήριο πλένει τα ρούχα σου, όμως το κάνει με πολύ περισσότερη οικονομία, ασφάλεια, ησυχία, πολυτέλεια, άνεση και ταχύτητα. Στο κάτω κάτω την τεχνολογία στο πλυντήριο δεν θα τη δεις και τόσο πολύ, στο αυτοκίνητο όμως το πράγμα αλλάζει.

Πως μπορείς να συγκρίνεις ένα σημερινό μοντέλο με ένα δέκα ή είκοσι ή τριάντα χρόνων και να πεις πως «δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά»; Ποιο είναι αυτό το χαρακτηριστικό δηλαδή που δεν έχουν; Εντάξει στις τηλεοράσεις μπορεί σήμερα να μην τις κρατάς πάνω από 5-8 χρόνια σε σχέση με την πρώτη που αγόρασαν οι γονείς σου το 1977 και την έχεις ακόμη στο χωριό και «παίζει μια χαρά». Όμως στο αυτοκίνητο, αποκλείεται το Opel Record του παππού σου να ήταν καλύτερο από το Insignia που οδηγείς.

Πολλοί ενοχλούνται από την «αντοχή» της λαμαρίνας. Θεωρούν πως τα παλιά αυτοκίνητα άντεχαν περισσότερο στις συγκρούσεις. Από παθητική ασφάλεια όμως μηδέν, ενώ πλέον, με την πίεση των ασφαλιστικών, στις μικροσυγκρούσεις με χαμηλές ταχύτητες που είναι συχνές, τα νέα μοντέλα δεν παθαίνουν τίποτα χάρη στα νέα υλικά και τη σχεδίαση.

Τι μένει λοιπόν; Αλήθεια τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει κάποιον να πει πως δεν φτιάχνουν τα καινούργια αυτοκίνητα όπως τα παλιά; Μήπως είναι μία νοσταλγική έκφραση που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα στην περίπτωση του αυτοκινήτου αφού κάθε γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη; Εσείς όμως τι λέτε; Ισχύει η έκφραση ή όχι;

 
 • G1

  Μια χαρά είναι και τα αυτοκίνητα σήμερα , απλά υπάρχει μια νοσταλγία για το παρελθόν και τα αυτοκίνητα που θέλαμε αλλά δεν μπορέσαμε να αγοράσουμε.

    12
 • Χαρης

  Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια είναι η ποιότητα κατασκευής και διάρκειας ζωης κάποιων μερών όπως πλαστικά, μηχανικά μέρη κτλ. Η φιλοσοφία είναι ότι το αυτοκίνητο εχει μαζικοτερη και φθηνότερη παραγωγή και η τακτική του διατηρώ αυτοκίνητο για χρόνια έχει εκλείψει, το αυτοκίνητο έχει γίνει πια πιό αναλωσιμο αλλά και πιο προσιτό στην αντικατασταση του.

    11
 • ela aleko

  «Τι είναι αυτό που θεωρείτε πως δεν έχουν τα αυτοκίνητα πλέον σήμερα;» 1)Αξιοπιστία! Οι εταιρείες οδικής βοήθειας κάνουν χρυσές δουλειές με τα μοντέλα της τελευταίας 15ετιας...!ασε δε τις ανακλήσεις από τις ίδιες τις εταιρείες !!! 2)αξία μεταπώλησης! Παλαιότερα κάθε σοβαρή εταιρεία κρατούσε το μοντέλο της 6χρονια τουλάχιστον!πλεον αγοράζεις ένα όχημα και πριν το ξεχρεώσεις έχει βγει το νέο μοντέλο 3)κόστος συντήρησης και κόστος επισκευής σε περίπτωση ατυχήματος.. Φορτώσανε τα οχήματα με ένα σωρό άχρηστα μπιχλιμπίδια πχ.αναγνωριση λωρίδας, κούραση του οδηγού κτλ που σε περίπτωση ατυχήματος για να ξανακάνεις το όχημα σου λειτουργικό προκειμένου να «σε μεταφέρει από το σημείο Α στο Β» θέλεις μια περιουσία! Εσείς κ.αρθρογραφε τι λέτε; Ισχύουν τα ανωτέρω ή όχι; 2)

    2

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Υπηρεσίες - Προϊόντα