Τα υλικά της καμπίνας ακολουθούν τη low budget λογική του Dacia Sandero Stepway, ωστόσο το εσωτερικό είναι γεροδεμένο και δεν υπάρχουν γυμνές μεταλλικές επιφάνειες.

Η έγχρωμη οθόνη αφής και το σύστημα infotainment είναι στάνταρ στην έκδοση Style την οποία και προτείνουμε έχοντας μόλις 600 ευρώ διαφορά από τη βασική.

Το στροφόμετρο δεν έχει κόκκινη περιοχή. Υπολογιστή ταξιδίου στα δεξιά θα βρείτε μόνο στην έκδοση Style.

Εργονομικά σφάλματα, όπως η συγκεκριμένη τοποθέτηση των διακοπτών για τα ηλεκτρικά παράθυρα δεν λείπουν. Θα θέλαμε μια 6η σχέση στο κιβώτιο.

Απόλυτα ικανοποιητικός ο χώρος αποσκευών των 320 λτ., αλλά το κατώφλι είναι υψηλό. Απόλυτα ικανοποιητική και η ευρυχωρία της καμπίνας.

Δοκιμή: Dacia Sandero Stepway

31.029 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2019)

Και ξανά προς το diesel τραβά: Το Dacia Sandero Stepway αποκτά το νέο 1,5 Blue dCi turbodiesel κινητήρα της «μαμάς» Renault και χωρίς να χάσει κάτι από τον low budget και οικονομικό του χαρακτήρα, συνεχίζει την πετρελαιοκίνητη καριέρα του…

What is new
- 1,5 Blue dCi  με 95 ίππους
- Mε υγρό εξάτμισης AdBlue
- Καίει 5,1 λτ./100 χλμ.
- Τιμή από 13.980 ευρώ

Πολλά έχουν γραφτεί για το μέλλον του diesel, το οποίο χωρίς σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης με υγρό adblue για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων οξειδίων του αζώτου (NOx) είναι μάλλον «χλωμό». Αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί το Dacia Sandero Stepway, το οποίο εφοδιάστηκε με τον πλήρως αναβαθμισμένο 1,5 Blue dCi πετρελαιοκινητήρα της Renault, o οποίος ακολουθεί τις τελευταίες νόρμες καυσαερίων. Τίποτα φυσικά δεν έχει αλλάξει στην εμφάνιση του 2ης γενιά Dacia Sandero Stepway, που ούτως ή άλλως είχε ανανεωθεί πριν 2 χρόνια, όπως και τίποτα  δεν άλλαξε ως προς τον low budget χαρακτήρα του μοντέλου. Η υπερυψωμένη και με κάποια σχετικά crossover χαρακτηριστικά έκδοση του μικρού Dacia Sandero  συνεχίζει να είναι το πιο προσιτό μικρό diesel crossover της αγοράς.

Συμφέρει η πλούσια έκδοση Style
Χωρίς αμφιβολία το μεγάλο ατού του μοντέλου της δοκιμής είναι η τιμή. Έτσι το Sandero Stepway με τον 1,5 Blue dCi των 95 ίππων κινητήρα είναι διαθέσιμο από 13.980 ευρώ στην έκδοση Life, η οποίο περιλαμβάνει τα απαραίτητα. Πιο συμφέρουσα όμως δείχνει η πιο πλούσια έκδοση  Style, η οποία στοιχίζει 600 ευρώ παραπάνω, αλλά μεταξύ άλλων προσφέρει στάνταρ 4 ηλ. παράθυρα, ηλ. καθρέφτες, ρυθμιζόμενο σε ύψος τιμόνι και κάθισμα οδηγού, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών με (έξτρα) κάμερα όπισθεν, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, cruise control και υπολογιστή ταξιδίου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
LED FOTA
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel