• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εξαγορά της FCA από τη Renault;

2.140 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/5/2019

Έντονη φημολογία έχει σχηματιστεί τις τελευταίες ώρες από διεθνή Μέσα για την ενσωμάτωση του FCA Group στη συμμαχία Renault-Nissan. Διαβάστε πότε θα γίνει η συνάντηση για να συζητηθεί η ατζέντα της επικείμενης συνεργασίας.:

Τα σενάρια που θέλουν το FCA Group να εντάσσεται στο δυναμικό της Renault-Nissan-Mitsubishi δεν είναι κάτι που ακούμε πρώτη φορά. Αλλωστε η παγκόσμια τάση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας θέλει τις μεγάλες εταιρείες να συμπράττουν, δημιουργώντας κολοσσούς του χώρου. Πάρτε για παράδειγμα το VW Group που έχει υπό τη σκέπη της 12 brands ή και το πιο πρόσφατο δείγμα του "γάμου" της Opel με το PSA Group.

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των Wall Street Journal, New York Times, και των πρακτορείων Bloomberg και Reuters, σήμερα, θα ανακοινωθεί μια συμφωνία μεταξύ της Renault και του FCA Group που θα ανοίξει το δρόμο για την μετέπειτα ένταξη του τελευταίου στην γαλλο-ιαπωνική συμμαχία.
 

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναφέρει πως το διοικητικό συμβούλιο της Renault θα συναντηθεί σήμερα το πρωί, στις 9:00 ώρα Ελλάδος, ώστε να συζητήσουν γι΄αυτό το θέμα. Από την άλλη, βέβαια, εκπρόσωπος της γαλλικής φίρμας αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο πρωινό meeting της Δευτέρας.

Γαλλικά Μέσα αναφέρουν δε πως, ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, παρουσίασε σχέδιο συγχώνευσης της FCA-Renault στον γάλλο υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire την Παρασκευή (σ.σ. η γαλλική κυβέρνηση έχει μερίδιο 15% της Renault). Να σημειώσουμε πως, στην περίπτωση που προχωρήσει η συμφωνία, η νέα συμμαχία θα κάνει ένα τεράστιο άλμα στον τομέα της παραγωγής οχημάτων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία θα ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι βρίσκονται λίγο πάνω από τις 10 εκατ. μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους συνεργασίες μόνο καλό μπορούν να φέρουν στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς υπάρχουν ανταλλαγές προϊόντων και τεχνολιών που βελτιώνουν τη γκάμα της εκάστοτε μάρκας. Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν, από Γάλλους και Ιταλούς, είτε προς επιβεβαίωση, είτε προς διάψευση των παραπάνω.

Εσείς θα θέλατε να δείτε μοντέλα της Fiat, της Alfa Romeo και της Jeep με "άρωμα" Renault-Nissan;