• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
6 φωτογραφίες »

To πρωτότυπο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το Renault 5 παραγωγής.

Eπιστρέφει το Renault 5!

20.313 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/1/2021

Θέμα χρόνου είναι η επιστροφή του Renault 5 στους δρόμους και σύμφωνα με τον CEO της φίρμας, Luca de Meo, θα είναι οικονομικά προσιτό, ώστε να μπορεί να το αγοράσει η πλειοψηφία του κοινού, αν το επιθυμεί.

RENAULT: CAPTUR. Το Απόλυτο Crossover, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021. Ανακαλύψτε το

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Η Renault επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα αναβιώσει το θρυλικό Renault 5, παρουσιάζοντας μάλιστα και το concept πάνω στο οποίο θα βασιστεί το αυτοκίνητο, το οποίο θα προσφερθεί μόνο με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Η γαλλική εταιρεία αποκάλυψε το πρωτότυπο κατά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου «Renaulution» που εκπόνησε το νέο αφεντικό της φίρμας, ο Luca de Meo. Το νέο Renault 5 θα αποτελέσει βασικό μέρος του σχεδίου της Renault που θέλει το 30% των πωλήσεων της μάρκας να είναι πλήρη ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025. 

Ο De Meo, ο οποίος όσο εργαζόταν στην Fiat, είχε ασχοληθεί με την αναβίωση του λιλιπούτειου 500, είπε: «Γνωρίζω από την εμπειρία μου ότι τέτοια προϊόντα φέρνουν ενθουσιασμό σε ολόκληρη την μάρκα. Αυτό είναι ένα τέτοιο όχημα που θα μπορούν να αγοράσουν οι περισσότεροι. Και αυτή είναι μόνο η αρχή».

Το πρωτότυπο Renault 5 έχει σχεδιαστεί για να προσφερθεί αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και υιοθετεί πολλά στοιχεία από διάφορες εκδόσεις του πρώτου Renault 5 που κυκλοφορούσε στους δρόμους του πλανήτη πολλές δεκαετίες πριν. Τα εμπρός φώτα είναι ξεκάθαρο πως υιοθετούν την σχεδίαση του αρχικού μοντέλου, ενώ σαφείς είναι οι ομοιότητες συνολικά στο «σουλούπι» του αυτοκινήτου αλλά και στα πίσω φωτιστικά σώματα.

Η Renault δεν έχει ακόμη κάνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής και δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα τις πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές του. Πιθανή είναι πάντως και μια έκδοση υψηλών επιδόσεων με έμπνευση από το R5 Turbo, σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές από το στρατόπεδο της φίρμας. 
 

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια