• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Την επίσημη παρουσίασή του έκανε σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το νέο Dacia Duster.

Όσον αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, ο πρόβολος του περιλαμβάνει την γνωστή γρίλια με μεγαλύτερες αυτή τη φορά κυψέλες.

Tο νέο Duster προσφέρει επίσης ένα πλήθος εξοπλισμού.

Επίσημο ντεμπούτο για το Dacia Duster

2.989 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/9/2017

Την επίσημη παρουσίασή του έκανε σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το νέο Dacia Duster.

Όσον αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, ο πρόβολος του περιλαμβάνει την γνωστή γρίλια με μεγαλύτερες αυτή τη φορά κυψέλες ανάμεσα στα κυρίαρχα φωτιστικά σώματα LED που διαιρούνται σε 3 μέρη, νέους προβολείς oμίχλης και μεγαλύτερο μαρσπιέ που του δίνει πιο «σκληραγωγημένη» εμφάνιση.

Στο πλαϊνό μέρος, η Dacia θέλησε να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου προχωρώντας σε μια σειρά από διαφοροποιήσεις όπως: νέες αλουμινένιες μπάρες στην οροφή, νέας σχεδίασης 17 ιντσών τροχοί και μαύρου χρώματος προστατευτικά πίσω από τους μπροστινούς τροχούς κα στις πλαϊνές ποδιές.
 
Όπως και στον πρόβολο, το μάτι στο πίσω μέρος του νέου Duster πέφτει στον «δυναμικό» πίσω προφυλακτήρα, ωστόσο την παράσταση κλέβουν τα καινούριας σχεδίασης πίσω φωτιστικά σώματα που θυμίζουν αρκετά αυτά του Jeep Renegade.
Στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων έχει επανασχεδιαστεί πλήρως για να προσφέρει μια εργονομική καμπίνα, με την οθόνη του MediaNav να μετακινείται στο πάνω μέρος του ταμπλό. Τα νέα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, ενώ από την εταιρεία αναφέρουν πως έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στα υλικά αλλά και την τοποθέτησή τους.
 
Επιπλέον το νέο Duster προσφέρει επίσης ένα πλήθος εξοπλισμού που δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν στην κατηγορία προϊόντων της Dacia όπως: αυτόματο κλιματισμό, αυτόματα φώτα κεφαλής, σύστημα προειδοποίησης τυφλών σημείων, αερόσακοι τύπου κουρτίνας κα.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες το νέο μοντέλο διατίθεται με δύο επιλογές βενζίνης με 115 και 125 ίππους και ισάριθμες πετρελαίου με 90 και 110 άλογα, οι οποίες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, εκτός από την δεύτερη που προσφέρεται και  με αυτόματο κιβώτιο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στη διάθεση του κοινού υπάρχει και μία επιλογή κινητήρα υγραερίου (LPG), που προσφέρει 115 ίππους.  

47 διαθέσιμα άρθρα για DACIA  DUSTER