Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Renault και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Renault και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Renault Austral: Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Kadjar

14.221 Επισκέψεις στο άρθρο (24/12/2021)

Το Renault Kadjar θα δώσει τη θέση του στο νέο Renault Austral και οι πρώτες ανεπίσημες εικόνες που δείχνουν το μοντέλο έκαναν την εμφάνισή τους.

Ο αντικαταστάτης του Kadjar

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πριν από λίγες ώρες η Renault μέσω εντός teaser βίντεο προχώρησε στην επιβεβαίωση του ερχομού του νέου Renault Austral. Το εν λόγω μοντέλο θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του σημερινού Kadjar, όντας παράλληλα ο αδερφός του Nissan Qashqai της νέας γενιάς που ήδη βρίσκεται στις αγορές.
 

Ανεπίσημα σχέδια δείχνουν την εξωτερική εμφάνιση του Austral

Αν και μέχρι στιγμής η γαλλική μάρκα δεν έχει δημοσιεύσει εικόνες του Austral, τα πρώτα ανεξάρτητα σχέδια εμφανίστηκαν προσφέροντας μία πρώτη οπτική για την εξωτερική εμφάνιση που θα έχει το νέο μικρομεσαίο SUV της Renault. Οι εικόνες που προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress παρουσιάζουν το επερχόμενο Austral με το νέο λογότυπο της Renault να δεσπόζει στο κέντρο της μάσκας. Αυτή πλαισιώνεται από λεπτούς LED προβολείς με την αναγνωρίσιμη φωτεινή υπογραφή «C» που συναντούμε στα περισσότερα μοντέλα της γκάμας (Megane, Clio, Captur κ.ά.), θυμίζοντας εν πολλοίς και το ηλεκτρικό Megane E-Tech Electric. Το πλαϊνό μέρος συνδυάζει τις καμπύλες γραμμές ψηλά και τις δυναμικές νευρώσεις χαμηλά, την ώρα που η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και η γυρτή προς τα πίσω οροφή σε διχρωμία συντελούν στη δημιουργία ενός καλαίσθητου σχήματος, που μπορεί να μην ταράζει τα νερά της κατηγορίας, αλλά δίνει μια ιδιαίτερη ταυτότητα στο μοντέλο, θέτοντας παράλληλα τις δέουσες αποστάσεις από το αδελφό Qashqai.
 

Αρκετή τεχνολογία στο εσωτερικό

Μπορεί η Renault να είναι φειδωλή στα όσα βγάζει προς τα έξω, αλλά οι πληροφορίες μας λένε πως το οικογενειακό SUV των Γάλλων θα ανεβάσει τις τεχνολογικές του μετοχές κατακόρυφα. Στο εσωτερικό ο σχεδιασμός του πλήρως ψηφιακού ταμπλό θα ακολουθήσει τα πρωτότυπα των Trezor, Symbioz και Morphoz υιοθετώντας αυτό που η Renault αποκαλεί OpenR» σε σχήμα ανεστραμμένου «L». Μία οθόνη 12,3 ιντσών τοποθετείται μπροστά από τον οδηγό παίζοντας το ρόλο του ψηφιακού πίνακα ελέγχου, ενώ συμπληρώνεται από μια οθόνη αφής 12 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, στις κορυφαίες εκδόσεις. Οι φθηνότερες εκδόσεις θα έχουν μικρότερη κεντρική οθόνη εννέα ιντσών. Σε κάθε περίπτωση, το Austral αναμένεται να είναι πιο ευρύχωρο, ως απόρροια της αύξησης των διαστάσεων και του μεταξονίου, πρακτικό και ποιοτικό.
 

Και εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα  

Στο πεδίο των κινητήρων, οι φήμες που έχουν υπάρξει αναφέρουν πως η Renault θα επιλέξει από τα πάνω ράφια της Συμμαχίας, δηλαδή τον 1,3 λτ. turbo βενζίνης με ήπια υβριδικό σύστημα 48V, πιθανότατα σε δύο εκδόσεις ισχύος με 140 και 160 άλογα. Οι ηλεκτροκίνητες υβριδικές επιλογές είναι βέβαιες, με τα συστήματα e-Power του Qashqai και E-Tech Hybrid και E-Tech Plug-in Hybrid της Renault να είναι στο προσκήνιο. Τέλος, δεν αποκλείεται το Austral να έχει και ηλεκτρική version, βασισμένη στην πλατφόρμα CMF-EV, πάνω στην οποία δομήθηκε το Nissan Ariya, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της ιαπωνικής φίρμας. Φυσικά όλα τα παραπάνω παραμένουν επί του παρόντος σε φιλολογικό επίπεδο, αφού η Renault δεν έχει βγάλει κάτι προς τα έξω επισήμως.

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: