• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Με την κρίση και την αύξηση της φορολογίας στα αυτοκίνητα, πολλοί ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να καταθέσουν πινακίδες στα αγαπημένα τους οχήματα.

Αν...παρατήσετε το αυτοκίνητό σας, ΔΕΝ γλιτώνετε λεφτά όπως ίσως νομίζετε!

Κατέθεσες πινακίδες και το παράτησες;

Διαβάστηκε από 43587 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/12/2018
 

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που αποφασίσατε να καταθέσετε πινακίδες στο αυτοκίνητό σας, για να μην σας φάει μια περιουσία όταν το ξαναβγάλετε στο δρόμο.

Ένα φαινόμενο που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια είναι η απόσυρση πινακίδων από τα οχήματα με αποτέλεσμα τη μακροπρόθεσμη ακινησία τους. Οι κίνδυνοι ανάλογα με τις συνθήκες ακινησίας είναι πολλοί, όμως επειδή το αυτοκίνητό μας αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και φυσικά δεν θέλουμε να χάσει την αξία του, αλλά ούτε και να χρειαστούμε μια «περιουσία» για να το ξανακινήσουμε, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Συνεπώς πρέπει να φροντίζουμε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ευάλωτο, τόσο στη φθορά των καιρικών συνθηκών, όσο και στην ιδιότυπη φθορά του χρόνου.
 
Μη το δεί ήλιος και χιόνι
Ένας στεγαζόμενος χώρος στάθμευσης είναι το καλύτερο μέρος για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας, ιδιαίτερα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λύση του κλειστού χώρου ενδείκνυται αφού το χειμώνα θα το προστατεύσει από ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. χαλάζι) ενώ το καλοκαίρι θα είναι προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία, που βλάπτει ανεπανόρθωτα το χρώμα του αμαξώματος, αλλά και τα πλαστικά μέρη του εσωτερι-κού. Επίσης το διατηρεί μακριά από «αδιάκριτα» βλέμματα. Στην περίπτωση βέβαια που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό η χρήση μίας προστατευτικής κουκούλας είναι η καλύτερη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε. Έτσι, αποφεύγουμε διάφορες γρατσουνιές από τις μικροεπαφές άλλων αυτοκινήτων με το δικό μας αλλά και παρέχουμε προστασία στο χρώμα από τις καυτές ακτίνες του ηλίου, τη βροχή και τα περιττώματα πουλιών. 
 
Γλίτωστε 250 ευρώ για νέα λάστιχα
Πριν την ακινητοποίηση του οχήματος, καλό είναι να αυξήσουμε την πίεση των ελαστικών, λίγο πάνω από το νούμερο που ορίζει ο κατασκευαστής, για να μην παραμορφωθεί ο σκελετός τους, ενώ ακόμα καλύτερα θα ήταν να το βάλετε σε τάκους, για να μην πατάνε καθόλου στο έδαφος. Επίσης, αν η προστατευτική κουκούλα δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας θα πρέπει να τοποθετήσουμε χαρτόνια έτσι, ώστε να τα προστατεύσουμε από τις ακτίνες του ηλίου.
 
Σώστε τη μπαταρία
Σε περίπτωση μη αποσύνδεσης της μπαταρίας καλό είναι να την ελέγχετε συχνά, εκκινώντας τον κινητήρα. Εφόσον δεν μπορείτε ο ίδιος, παραχωρείστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας σε κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε. Αν δεν έχετε μία τέτοια επιλογή, τότε αποσυνδέστε τους πόλους της ώστε να μην φθείρεται, με σκοπό να είναι διαθέσιμη όταν κληθεί να εκκινήσει ξανά τον κινητήρα του οχήματός σας. Η αποσύνδεση των πόλων της μπαταρίας είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμο ηλεκτρικό φορτίο όταν θα κληθεί να εκκινήσει τον κινητήρα.

5 tips για την προστασία ενός ακινητοποιημένου οχήματος
1 Αφήστε δύο παράθυρα ελάχιστα ανοιχτά ώστε να εξατμίζεται η υγρασία αλλά και για να αποφύγετε τη μυρωδιά «κλεισούρας» όταν χρησιμοποιήσετε ξανά το όχημα.
2 Μην αφαιρείτε τα υγρά από τα διάφορα δοχεία του οχήματος (πιτσιλιστήρια, σύστημα ψύξης κ.λπ.) γιατί ο αέρας που παραμένει στο εσωτερικό προκαλεί οξείδωση των σωληνώσεων.
3 Αν αφήσετε το αυτοκίνητο σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης και χωρίς κάλυμμα, φροντίστε τουλάχιστον να απομακρύνετε αντικείμενα αξίας για μην αποτελέσουν λόγο διάρρηξης.
4 Επαλείψετε την μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων με ταλκ ή ειδική κρέμα ώστε να μην κολλήσουν στο παρμπρίζ. Εναλλακτικά αφήσετε σηκωμένους τους βραχίονες και καλύψτε τους με κάποιο ύφασμα.
5 Κατά τη διάρκεια της ακινησίας αφήστε το χειρόφρενο λυμένο και ακινητοποιήστε το όχημα με σχέση στο κιβώτιο (1η ή όπισθεν), εφόσον είναι εφικτό. 

Εσύ τι ξέρεις από βελτίωση;

Είναι να μην σου ανάψουν τα… λαμπάκια!

Βενζίνη ή Πετρέλαιο; Τι διαλέγεις;

Αν δεν δουλεύει καλά ο κλιματισμός... ψηθήκαμε

Η κίνηση στους δρόμους

Ηλεκτρική Mustang με 544 άλογα (+video)

Έρχεται Αudi A3 «Cityhopper»

Έκπτωση έως 1.400 ευρώ στο Ηyundai i20

To νέο Renault Kangoo;

Ντεμπούτο για το νέο Kia Seltos

Έτσι ίσως είναι η επόμενη Μaserati Quattroporte

Τελευταίες «πινελιές» για τη νέα Mercedes GLA

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

CITROEN: Reverse Sales με προνομιακή χρηματοδότηση και 5ετή εγγύηση

PEUGEOT: 208 & SUV 2008 Signature με το μεγαλύτερο όφελος!

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

περισσότερα »