Η «Ομάδα Όσφρησης» της Audi

2.939 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2020)

Ο ποιοτικός έλεγχος της Audi είναι τόσο υψηλός που εδώ και χρόνια διαθέτει μια ομάδα ανθρώπων που μυρίζουν κάθε υλικό και εξάρτημα που τοποθετείται στο αυτοκίνητο, ώστε να αποφευχθούν οι δυσάρεστες μυρωδιές.

Η μυρωδιά είναι μια ισχυρή αίσθηση που λέγεται ότι συνδέεται στενά με τις αναμνήσεις και τη γεύση. Είναι σημαντικό για τους κατασκευαστές να δίνουν ευχάριστες μυρωδιές στα αυτοκίνητά τους καθώς η μικρότερη αρνητική οσμή θα μπορούσε επηρεάσει αρνητικά την πορεία ενός μοντέλου. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Audi απασχολεί μια ολόκληρη ομάδα επιστημόνων που περνούν τη μέρα τους μυρίζοντας επιφάνειες και εξαρτήματα.

Από το 1985, η «Ομάδα Όσφρησης» εργάζεται επιμελώς για να διασφαλίσει ότι τα οχήματα της Audi δεν εκπέμπουν δυσάρεστες οσμές μέσα στην καμπίνα όταν βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής ή όταν ανοίξει η πόρτα τους μετά από μια καυτή καλοκαιρινή μέρα.

«Στην κορυφή αυτής της πυραμίδας είναι η ευημερία του πελάτη, και για αυτό είναι βασικό σημείο η μυρωδιά», είπε ο Lüßmann-Geiger. «Εάν ο πελάτης ενοχλείται από κάποια μυρωδιά, δεν θα αντιληφθεί όλες τις άλλες θετικές ιδιότητες του οχήματος. Θα είναι πολύ ενοχλημένος από τη μυρωδιά».

Οι μυρωδιές βαθμολογούνται σε κλίμακα από το ένα (άοσμο) έως το έξι (αφόρητο). Το γυαλί, τα κεραμικά και τα μέταλλα συχνά βαθμολογούνται με ένα δεδομένου ότι αποτελούν βασικό στοιχείο του οχήματος. Τα άλλα υλικά πρέπει να βαθμολογούνται κάτω από τέσσερα (ενοχλητικό) για να περάσουν επιτυχώς το τεστ.

Η δουλειά δεν σταματά μόλις το όχημα φύγει από τις αντιπροσωπείες. Η Audi λέει ότι φέρνει για έλεγχο διάφορα αυτοκίνητα παραγωγής για να διασφαλίσει ότι δεν αρχίζουν να εκπέμπουν δυσάρεστες μυρωδιές κατά την διάρκεια της ζωής τους όταν χρησιμοποιούνται καθημερινά από τον πελάτη.

peugeot
skoda