Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Η Renault θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη έως το 2030

Η Renault θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη έως το 2030

1.939 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2022)

Στις μάρκες που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές στην Ευρώπη έως το 2030 εντάχθηκε και η Renault, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής φίρμας, Luca de Meo.

Ξεκάθαρος ο επικεφαλής της γαλλικής φίρμας

Με αμιγώς ηλεκτρική γκάμα θα «κυκλοφορεί» στις ευρωπαϊκές αγορές από το 2030 και έπειτα η Renault. Την είδηση αυτή αποκάλυψε με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της γαλλικής φίρμας, Luca de Meo, επιταχύνοντας έτσι το προηγούμενο πλάνο που έκανε λόγο για επίτευξη ηλεκτρικών πωλήσεων σε ποσοστό 90% στη «Γηραιά Ήπειρο» μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθεί το δρόμο που έχουν πάρει και άλλες μάρκες

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό ο Luca de Meo είπε χωρίς περιστροφές στους δημοσιογράφους πως: «Η Renault θα είναι 100% ηλεκτρική το 2030 στην Ευρώπη», επιβάλλοντας μια προθεσμία που ταιριάζει με αυτές που έχουν θέσει ήδη και άλλες μάρκες όπως για παράδειγμα οι Fiat, Ford και Peugeot.

Η Dacia θα ακολουθήσει μετά το 2030

Από κει και πέρα μία ακόμα σημαντική πληροφορία που ήρθε από τον de Meo αφορά την Dacia, καθώς όπως σημείωσε η οικονομική μάρκα του Ομίλου Renault θα γίνει πλήρως ηλεκτρική την τελευταία δυνατή στιγμή προκειμένου να διατηρήσει την προσιτή δομή τιμολόγησης. Ενδεχομένως ο πλήρης εξηλεκτρισμός στη γκάμα της Dacia να συμβεί μετά το 2030, εάν οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες μέχρι τότε.

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: