Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Το σοβιετικής κατασκευής Moskvitch 2141 Aleko.

Το σοβιετικής κατασκευής Moskvitch 2141 Aleko.

Η Ρωσία θέλει να αναστήσει την σοβιετική Moskvitch

1.570 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2022)

Η Ρωσία πήρε στην κατοχή της το εργοστάσιο της Renault στη Μόσχα και πλέον σχεδιάζει να αναβιώσει την σοβιετική Moskvitch.

Επιστρέφει στο προσκήνιο η Moskvitch

Στο ρωσικό αυτοκινητιστικό ινστιτούτο NAMI μεταβίβασε το μερίδιό της στην AvtoVAZ, την μητρική εταιρεία της Lada, η Renault. Το ρωσικό ινστιτούτο ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα και είναι ο κορυφαίος επιστημονικός οργανισμός της χώρας στον τομέα της ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο παρελθόν, η NAMI ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή πολλών μοντέλων, όπως της λιμουζίνας Aurus Senat του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μπορεί να επιστρέψει η Renault πριν το πέρας 6 ετών

Σε ανακοίνωσή της η μάρκα αναφέρει ότι αυτή είναι μια «δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση» που έρχεται ως απάντηση στην επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και στην εισβολή που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. H γαλλική μάρκα υποστηρίζει ότι παίρνει «μια υπεύθυνη απόφαση προς τους 45.000 υπαλλήλους μας στη Ρωσία» και διατηρεί την επιλογή να επιστρέψει στην χώρα εντός έξι ετών.

Η μεγάλη επιστροφή της Moskvitch

Το πρώην εργοστάσιο της Renault στη Μόσχα διοικείται τώρα από τον δήμο της Μόσχας και δεν λείπουν οι αναφορές για πιθανή αναβίωση μιας ιστορικής μάρκας αυτοκινήτων της ΕΣΣΔ. Οι Moscow Times αναφέρουν ότι ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε ότι θέλει να αναγεννήσει τη Moskvitch (μτφσ: Μοσχοβίτης), μια σοβιετική εταιρεία αυτοκινήτων που έπαψε να υπάρχει το 2006 όταν χρεοκόπησε. Η ρωσική Kamaz, γνωστή εταιρεία κατασκευής φορτηγών, θα γίνει ο τεχνολογικός συνεργάτης της Moskvitch.

«Το εργοστάσιο αυτοκινήτων στη λεωφόρο Volgogradsky έχει μια μακρά και ένδοξη ιστορία», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του δημάρχου Σομπιάνιν. «Σχεδόν εκατό χρόνια πριν, ξεκίνησε με την παραγωγή αυτοκινήτων Ford. Εδώ κατασκευάζονταν για δεκαετίες τα αυτοκίνητα Moskvicth. Από το 1998, το εργοστάσιο συνεργάζεται με τη Renault. Το 2022, θα ανοίξουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της Moskvitch» συμπληρώνει.
 

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: