Η Συμμαχία Renault - Nissan πέρασε σε νέα εποχή!

Η Συμμαχία Renault - Nissan πέρασε σε νέα εποχή!

1.958 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2023)

Renault και Nissan προχώρησαν στην αναθεώρηση της συμμαχίας τους. Η λεγόμενη και ως «Alliance 2.0» θα προχωρήσει σε project υψηλής αξίας τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε Λατινική Αμερική και Ινδία.

Εξισορροπούνται οι σχέσεις των δύο εταιρειών

Σε κοινή δήλωση, η Renault και η Nissan ανακοίνωσαν την αναμόρφωση της συμμαχίας τους. Αυτή είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή από τότε που η γαλλική μάρκα έσωσε την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, το μακρινό πλέον 1999.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από το 43% στο 15% το ποσοστό της Renault στη Nissan

Οι εταιρείες συμφώνησαν σε ένα βασικό πλαίσιο για την εξισορρόπηση της σχέσης τους, το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση του μεριδίου της Renault στη Nissan από το 43% στο 15% και τη λήψη μεριδίου σε μία νέα spinoff εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων και λογισμικού από τη Renault. Ο στόχος της αναθεώρησης είναι «η ενίσχυση των δεσμών της Συμμαχίας και η μεγιστοποίηση της δημιουργίας και της αξίας για όλους το μετόχους».

Μεταβιβάζει το 28,4% η Renault

Η Renault θα μεταβιβάσει το 28,4 τοις εκατό του μεριδίου της σε γαλλικό καταπίστευμα, ενώ τα δικαιώματα ψήφου για τις περισσότερες αποφάσεις θα μηδενιστούν. Η Renault θα διατηρήσει τα δικαιώματα σε μερίσματα και έσοδα από την πώληση μετοχών. Να σημειωθεί πως η συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση των μετοχών, εάν είναι προς το συμφέρον της Renault, αλλά δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Η Nissan θα επενδύσει στην Ampere για ηλεκτρικά και λογισμικό

Η Nissan θα επενδύσει στην Ampere, δηλαδή τη νέα spinoff εταιρεία ηλεκτρικών και λογισμικού της Renault. Το μέγεθος ή η αξία του μεριδίου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά η Nissan φέρεται να είναι έτοιμη να επενδύσει έως και 15%. Η Qualcomm αναμένεται επίσης να λάβει μέρος στο εγχείρημα. Η spinoff εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και πώληση πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων που πληρούν τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων. Η Nissan, αλλά και η Mitsubishi θα έχουν πρόσβαση στις τεχνολογίες που θα παραχθούν από την Ampere για χρήση στα ηλεκτρικά μοντέλα που θα αφορούν την αγορά της Ευρώπης.

Μένει μόνο η ψήφιση της συμφωνίας από τα ΔΣ των εταιρειών

Οι εταιρείες σχεδιάζουν επίσης να ενισχύσουν τη διεθνή συνεργασία τους με νέα επιχειρησιακά έργα στη Λατινική Αμερική και την Ινδία. Η αναμόρφωση σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής, η οποία αναφέρεται από ορισμένους ως «Alliance 2.0». Η συμφωνία που αναφέρεται παραπάνω υπόκειται σε έγκριση από τα διοικητικά συμβούλιά τους και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στις 6 Φεβρουαρίου.

Συμφωνία... ισορροπίας μεταξύ Renault και Nissan.

- Από το 43% στο 15% το ποσοστό της Renault στη Nissan.
- Μεταβιβάζει το 28,4% η γαλλική μάρκα.
- Η Nissan θα επενδύσει στην Ampere της Renault για ηλεκτρικά οχήματα και λογισμικό.
- Πρόσβαση στις τεχνολογίες της Ampere θα έχει και η Mitsubishi.
Η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Renault και Nissan θα έχει θετικό αντίκτυπο στα μελλοντικά μοντέλα από τη στιγμή που οι μάρκες θα δουλέψουν χωρίς διενέξεις; Τι λες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
BYD ETP3 VS PEUGEOT PARTNER
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel