Η ηλεκτρική γκάμα της Volkswagen στην Ελλάδα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ηλεκτρική γκάμα της Volkswagen στην Ελλάδα

4.202 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2021)

Η ηλεκτρική γκάμα της Volkswagen είναι παρούσα στην Ελλάδα με τα ID.3 και ID.4, τα οποία προσφέρονται σε πολλές εκδόσεις όλες υπό την κρατική επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

ID.3 και ID.4 διαθέσιμα με κρατική επιδότηση 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Volkswagen είναι μία από τις εταιρείες που έχουν εκφραστεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα σκοπός της γερμανικής φίρμας είναι η ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτρικής της γκάμας, η οποία όπως είναι γνωστό έχει ξεκινήσει να εμπλουτίζεται. Άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται ήδη στη χώρα μας τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της νέας εποχής της Volkswagen, βασισμένα στην πλατφόρμα ΜΕΒ. Ο λόγος για τα ID.3 και ID.4. Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που υπάρχει από μέρος του κοινού, ιδιαίτερα από τη στιγμή που συνεχίζει να τρέχει το πρόγραμμα επιδοτήσεων της κυβέρνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά», κάναμε ένα συνοπτικό οδηγό για την ηλεκτρική γκάμα των δύο αυτών μοντέλων της VW προκειμένου να αποκτήσετε μία πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τις τιμές και τις εκδόσεις.
 

Σε τρεις εκδόσεις και ισάριθμες μπαταρίες το ID.3

Ξεκινώντας από το μικρομεσαίο ID.3, να πούμε πως διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Στη βάση της γκάμας υπάρχει η έκδοση Pure Performance με την μπαταρία 45 kWh που προσφέρει αυτονομία 348 χιλιόμετρα κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται εγκατεστημένος στον πίσω άξονα παράγει ισχύ 150 ίππων, ενώ το κόστος αγοράς μαζί με την επιδότηση ορίζεται στις 28.516 ευρώ. Στο επόμενο «σκαλοπάτι» βρίσκεται η έκδοση Pro Performance με την μεσαία μπαταρία χωρητικότητας 58 kWh που προσφέρει αυτονομία έως 425 χιλιόμετρα κατά WLTP. Σε αυτή την περίπτωση ο ηλεκτροκινητήρας παράγει ισχύ 204 ίππων και το κόστος απόκτησης με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ξεκινά από τις 33.491 ευρώ. Τέλος, η μεγαλύτερη μπαταρία της έκδοσης Pro S διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 77 kWh και η αυτονομία φτάνει έως τα 552 χιλιόμετρα κατά WLTP, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει ισχύ 204 ίππων. Το κόστος απόκτησης ορίζεται στις 42.900 ευρώ, αλλά με την επιδότηση μειώνεται στις 37.710 ευρώ. 
 

Πλούσιο το μεσαίο εξοπλιστικό πακέτο

Ενδεικτικά να πούμε το ID.3 στο μεσαίο εξοπλιστικό επίπεδο Pro Performance, περιλαμβάνει πλούσιο εξοπλισμό όπως ζάντες 18 ιντσών, προβολείς LED με αυτόματη ρύθμιση δέσμης φωτός, σύστημα Infotainment «Discover Pro» με Navi, αυτόματο κλιματισμό Air Care Climatron που περιλαμβάνει λειτουργία καθαρισμού του αέρα και αντιαλλεργικό φίλτρο, Adaptive Cruise Control με Speed Limiter και φυσικά πολλά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού. Η μπαταρία των 58 kWh για τη φόρτισή της χρειάζεται 6 ώρες και 15 λεπτά σε wallbox 11 kW και σε ταχυφορτιστή 100 kW 35 λεπτά για το 80%. Φυσικά υπάρχει πάντοτε και η δυνατότητα φόρτισης μέσω ανάκτησης, όταν σηκώνετε το πόδι από το γκάζι, επιλέγοντας τη θέση B στον επιλογέα ταχυτήτων.   Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRAFIC
moto