• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το εικονιζόμενο Renault Clio RS με τα 200 άλογα και τα 230 χλμ./ώρα τελική, αναμένεται να αποκτήσει μια πιο «πολεμική» έκδοση.

Η Renault αποφάσισε το Clio RS (εικόνα) να γίνει… Gordini και να ισχυροποιηθεί κατά 30 ίππους, αποκτώντας 230 άλογα συνολικά, ενώ έτσι θα αγγίζει την τελική των 250 χλμ./ώρα.

Η Renault, προκειμένου να κάνει και το χατίρι των πελατών της, θα προχωρήσει σε μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του Clio RS (εικόνα), τη Gordini, αφού «αγαπά» τέτοιες καθαρά «αγωνιστικές» εκδοχές.

Ισχυρότερη έκδοση για το Renault Clio RS

6.363 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/9/2013

Η Renault θέλει να δημιουργήσει μια ακόμα πιο ισχυρή version του Clio RS, με μεγαλύτερη ιπποδύναμη και πιο καταιγιστικές επιδόσεις, η οποία πιθανότατα να είναι η αναμενόμενη Gordini.

 
Όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική φίρμα, το Renault Clio RS, που είχε παρουσιαστεί στο Παρίσι το 2012, θα αποκτήσει μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση για τους θιασώτες των γρήγορων αυτοκινήτων, όπως άλλωστε δήλωσε κι ο αντιπρόεδρος της Renault, Philippe Klein. 

Από ότι φαίνεται οι μηχανικοί του Clio RS δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα 200 άλογα της έκδοσης, ούτε από τα 230 χλμ./ώρα της τελικής. Πολύ δε περισσότερο θα ήθελαν να βελτιωθεί ο χρόνος των 6,7 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα. Έτσι λοιπόν, η Renault, προκειμένου να κάνει και το χατίρι των πελατών της, πιθανότοτα θα προχωρήσει σε μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του Clio RS, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η Gordini, μιας κι η επιθυμία της εταιρείας εδώ και καιρό είναι να αναβιώσει τέτοιες καθαρά «αγωνιστικές» εκδοχές για τα δημοφιλή μοντέλα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Renault, το Clio RS θα «αδυνατίσει κατά 25 κιλά, θα χαμηλώσει κατά 10χλστ. και θα ισχυροποιηθεί κατά 30 ίππους, αποκτώντας 230 άλογα συνολικά, ενώ θα αγγίζει την τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα. Επιπλέον, στόχος είναι το νέο Clio Gordini να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,9 δλ.

Tags: RENAULT CLIO