• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αλφάδι η χαρτοσακούλα! Δεν είναι περιπτεράς, δεν είναι μπακάλης… Είναι ο Χρήστος, σε ρόλο χαρούμενου σιτιστή, ο οποίος με περισσή επιμέλεια από τον πάγκο του, εφοδιάζει τα «πληρώματα» με τα απαραίτητα της διαδρομής.

Και τα 13 αυτοκίνητα παρέλασαν από τις αντλίες για να ξεχειλίσουν τα ρεζερβουάρ τους. Χρονοβόρα διαδικασία, ιδίως στα diesel, αφού το πετρέλαιο βγάζει αφρό. Σημείο-κλειδί είναι και ο έλεγχος στις πιέσεις ελαστικών.

Ο πλέον οργανωμένος όλων ήταν ο Παντελής. Τίμησε δεόντως το ταπεράκι της μαμάς του, όταν ο καθαρός αέρας των Τεμπών του άνοιξε την όρεξη. Μέχρι εκεί, ήδη είχε φάει εν κινήσει τις προμήθειες δύο ημερών.

Όλα τα μετράω, όλα τα συνδέω σε χρόνο μηδέν. Εργοστασιακή τοποθέτηση του εξοπλισμού μας και σετάρισμα σε όλα τα αυτοκίνητα, με το πρώτο φως της ημέρας από τον μετρ του είδους Γιώργο.

Στάση στη μέση του πουθενά, σε ημιτελή σταθμό ανάπαυσης στην Εγνατία Οδό. Δέκα βαθμούς κάτω η θερμοκρασία και τελευταίες οδηγίες πριν το τέλος της πρώτης ημέρας.

Πασάς στα Γιάννενα! Έτσι νιώθεις στο Cezaria Hotel. Εκεί αφήσαμε όλη την κούραση της πρώτης ημέρας, ύστερα από περίπου 10 ώρες οδήγησης.

Αναμνηστική φωτογραφία του τερματισμού στον Ισθμό, με τους «θύτες» στο βάθος σε παράταξη και τα «θύματα» να περηφανεύονται για το κατόρθωμά τους.

Διασχίζοντας τη μισή Ελλάδα από νότο προς βορρά, συναντήσαμε σχεδόν όλα τα καιρικά φαινόμενα.

Η μονοτονία της Εγνατίας Οδού έσπασε λίγο απότομα με βομβαρδισμένη άσφαλτο στο επαρχιακό δίκτυο των Ιωαννίνων.

Είμαστε οργανωμένοι και πολύ high-tech τύποι. Από το χαρτί κατευθείαν στο tablet, κι από εκεί αποστολή των δεδομένων στο γραφείο μέσω internet. Μέχρι και Wi-Fi από λεωφορείο του ΚΤΕΛ χρησιμοποιήσαμε!

Η τυπική διαδικασία σε κάθε στάση. Ένας λαμβάνει τα δεδομένα, ένας τα καταγράφει κι ένας φωτογραφίζει.

Ακόμη και έπειτα από 10 ώρες οδήγησης, δεν χάνουμε το κέφι μας. Ύστερα από μερικά καραφάκια κρασί, πιάσαμε κουβέντα με την αποκριάτικη κούκλα.

To Cezaria Hotel είναι ντιζαϊνάτο και διαθέτει όλα τα κομφόρ.

Ο Όμιλος είναι… όμιλος γεύσεων. Ο «ανεφοδιασμός» των συντακτών έγινε με τις καλύτερες συνθήκες. Ντελικάτο bar-restaurant σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στις όχθες της λίμνης που φτιάχνει τη διάθεση και ανοίγει την όρεξη.

Το αλατοπίπερο της διαδρομής

219.227 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/6/2014

Πέρα από το αμιγώς οδηγικό κομμάτι, ο 48ωρος μαραθώνιός μας εμπλουτίστηκε με ξεχωριστές στιγμές από την αρχή έως το τέλος, δίνοντας εκδρομικό χαρακτήρα στο ταξίδι και τροφή για νέες εμπειρίες. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 12 σχόλια