• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όλα δείχνουν πως θα υπάρξει έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Clio RS 16 Concept.

Φοράει τον κινητήρα του Megane RS 275 Trophy-R και -με 275 ίππους- είναι το πιο δυνατό Clio της ιστορίας.

Αν τελικά πάρει το ΟΚ το Clio RS 16, αναμένεται να έχει 6άρι μηχανικό κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, όλα «κληρονομιά» από το Megane RS 275 Trophy.

Κοντά στο Clio RS 16 (vid)

4.905 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/10/2016

Όλα δείχνουν πως είμαστε πολύ κοντά στο ισχυρότερο Clio όλων των εποχών, με τη Renault να φέρεται να βρίσκεται μια ανάσα από το να δώσει την έγκριση για την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Clio RS 16 των 275 ίππων.

 
Γιορτάζοντας τα 40α της γενέθλια και την επιστροφή της στην F1, η RenaultSport παρουσίασε τον περασμένο Μάιο, στο GP του Μονακό, το Clio RS 16 Concept στα χρώματα του F1 μονοθέσιου. Φοράει τον κινητήρα του Megane RS 275 Trophy-R και -με 275 ίππους- είναι το πιο δυνατό Clio της ιστορίας.
 
Τρεις μήνες μετά, υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως η γαλλική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει το πρωτότυπο σε 500 μόλις αντίτυπα. Επειδή το κόστος εξέλιξης ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι μεγάλο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το Clio RS 16 θα κοστίζει ακριβά, γύρω στα 40.000 ευρώ.
 
Τον τελευταίο καιρό, ο φακός «συνέλαβε» ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο να δοκιμάζεται, ενώ η ίδια η Renault ζητάει τη γνώμη μας για το ζήτημα, μέσω ενός χιουμοριστικού video.
 
Το αφεντικό της RenaultSport, Patrice Ratti, σε συνέντευξή του παραδέχθηκε πως εξετάζουν τα ενδεχόμενα για περιορισμένης παραγωγής μοντέλα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του για ένα μοντέλο σαν το Clio RS 16. Αλλες πηγές λένε, πάλι, πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί.
 
Αν τελικά πάρει το ΟΚ το Clio RS 16, αναμένεται να έχει 6άρι μηχανικό κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, όλα «κληρονομιά» από το Megane RS 275 Trophy. Λέγεται πως θα είναι φαρδύτερο κατά 60 χλστ. από το Clio RS 220, ενώ περιμένουμε να έχει σκληρότερη ανάρτηση και τροχούς 19 ιντσών.