Το ΤCe 100 ECO-G 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ θα προσφερθεί πρώτα στο Duster.

Το Sandero Stepway.

Με νέο μοτέρ διπλού καυσίμου τα μοντέλα της Dacia

7.220 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2020)

Η φίρμα υπόσχεται πως, εάν τα ρεζερβουάρ της βενζίνης και του LPG είναι γεμάτα, η αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 χιλιόμετρα.


To νέο της κινητήριο σύνολο διπλού καυσίμου (βενζίνη-LPG) παρουσίασε η Dacia στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών. Το ΤCe 100 ECO-G 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ θα προσφερθεί πρώτα στο Duster και σύντομα θα βρεθεί στην γκάμα και των Sandero, Sandero Stepway, Logan και Logan, κάτι που θα κάνει την Dacia την μόνη εταιρεία που θα προσφέρει όλα τα μοντέλα της (εκτός του Dokker) με την δυνατότητα να κινηθούν με υγραέριο (LPG).

H Dacia ισχυρίζεται πως αυτό το κινητήριο σύνολο εκπέμπει 10% λιγότερους C02 ρύπους σε σχέση με το αντίστοιχο μοτέρ βενζίνης, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιο οικονομικό λόγω της μικρότερης τιμής που έχει το υγραέριο σε σχέση με την βενζίνη και των φοροαπαλλαγών που ισχύουν στην μεγάλη πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αυτοκίνητο μπορεί να κινείται είτε με βενζίνη είτε με LPG καθώς διαθέτει δύο ξεχωριστά ρεζερβουάρ για το κάθε καύσιμο, τα οποία, εάν είναι γεμάτα, μπορούν να προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων.

Η μετατροπή του κινητήρα γίνεται μέσα στα εργοστάσια της Dacia από εξειδικευμένους μηχανικούς της φίρμας που εγγυώνται μέγιστη αξιοπιστία. Η εταιρεία σημειώνει ακόμα, πως το μοτέρ έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να λειτουργεί με υγραέριο και λαμβάνει όλη την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει η μάρκα από την ενασχόλησή της με το LPG από το 2010. Φυσικά, δίνεται ίδια εγγύηση (3 έτη ή 100.000 χιλιόμετρα) όπως σε κάθε άλλο μοντέλο.

Η αλλαγή από βενζίνη σε LPG και αντίστροφα γίνεται με δύο τρόπους, είτε χειροκίνητα μέσω του διακόπτη που υπάρχει κοντά στον οδηγό είτε, αυτόματα, όταν αδειάσει το ρεζερβουάρ του LPG.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Πώς λειτουργεί τo υβριδικό σύστημα του Μ-Sport Ford Puma Hybrid Rally1
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel