• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στο συγκριτικό τεστ που ακολουθεί, αξιολογούνται τρεις από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της μικρής κατηγορίας.

Το Fiesta έχει τις καλύτερες επιδόσεις του συγκριτικού μαζί με το Polo, ενώ ο κινητήρας του λειτουργεί πολιτισμένα σε όλες τις περιστάσεις, από την πόλη, μέχρι το ταξίδι.

Το Clio προσφέρει κορυφαία άνεση και αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου στο δρόμο.

Μικρά με κινητήρες διαμάντια

75.786 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/4/2013

Η άφιξη του ανανεωμένου Ford Fiesta με τον turbo 1.000άρη κινητήρα των 100 ίππων διανθίζει περισσότερο τη μικρή κατηγορία με ένα ακόμα σύνολο μεγάλης ισχύος από λίγα κυβικά.

 
Είναι η πιο εντυπωσιακή τάση της εποχής. Οι κινητήρες λίγων κυβικών με μεγάλη ιπποδύναμη και χαμηλή κατανάλωση διαδίδονται με καταιγιστικό ρυθμό. Στην αρχή, ήταν θέμα μιας εταιρείας, τώρα κάθε κατασκευαστής έχει κάτι να πει σε αυτό το θέμα. Το πιο χαρακτηριστικό αυτής της τάσης είναι ότι, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και σε κατηγορίες όπου το κόστος μετράει, όπως είναι η κατηγορία των μικρών. 

Στο συγκριτικό τεστ που ακολουθεί, αξιολογούνται τρεις από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της μικρής κατηγορίας που εξοπλίζονται με σύγχρονους κινητήρες που ασπάζονται αυτή τη φιλοσοφία. Η αφορμή είναι η άφιξη του νέου Ford Fiesta με τον turbo 1.000άρη κινητήρα των 100 ίππων. Στην «αρένα» συναντάει το καθιερωμένο VW Polo 1,2 TSI των 90 ίππων, αλλά και το νεόκοπο Renault Clio με τον 900άρη turbo κινητήρα των 90 ίππων. 

200 διαθέσιμα στοιχεία για FORD  FIESTA
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για RENAULT  CLIO
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για VOLKSWAGEN  POLO
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)