Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Το νέο Suzuki SX4 S-CROSS... μεγάλωσε σε διαστάσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, αναδεικνύοντας πιο έντονα πλέον τα γνήσια χαρακτηριστικά ενός crossover μοντέλου.

Στα προτερήματα του 1.600άρη κινητήρα προστίθεται και το καλό φάσμα ροπής που προσφέρει, το οποίο οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό στο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) που εφοδιάζεται.

Στο εσωτερικό του, ο πίνακας οργάνων του νέου SX4 S-CROSS έχει σχεδιαστεί, ώστε να προσφέρει υψηλή λειτουργικότητα, ενώ τα υλικά κατασκευής έχουν αναβαθμιστεί αισθητά.

Suzuki SX4 S-CROSS

85.689 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/11/2013

Tο νέο SX4 S-CROSS διαθέτει -πιο έντονα πλέον- τα χαρακτηριστικά ενός γνήσιου crossover, κάτι που κατά τη δοκιμή μας τα σχόλια, τα οποία δεχτήκαμε από περαστικούς, ήταν πολύ θετικά ως προς την εμφάνιση του, αφού διακρίνεται από την κομψή και δυναμική του φινέτσα με τη μεγαλύτερη μάσκα και γρίλια, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. 


Οι -εμφανώς- αυξημένες διαστάσεις του (μήκος 4.300 χλστ. σε σχέση με τα 4.135 χλστ. του προηγούμενου μοντέλου) έχουν ως αποτέλεσμα την πολύ πιο ευρύχωρη καμπίνα, ενώ με το 2.600 χλστ. μεταξόνιο μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 5 ενήλικες, οι οποίοι κρατούν… το χαμόγελό τους μέχρι τον τελικό προορισμό. Επίσης, ο χώρος αποσκευών είναι στα 430 λτ., ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας του, και στην περίπτωση αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων υπάρχει περισσότερος χώρος. 

Το νέο SX4 S-CROSS διαθέτει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ωστόσο η δοκιμή μας πραγματοποιήθηκε με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λτ., απόδοσης 120 ίππων και 320 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο θόρυβος και οι κραδασμοί του πετρελαιοκινητήρα δεν φτάνουν στην καμπίνα, μιας και οι μηχανικοί της Suzuki έχουν κάνει καλή δουλειά, τόσο στην ηχομόνωση του εσωτερικού, όσο και του μοτέρ.

Ο μεγαλύτερος όγκος του μοντέλου δουλεύει ως θετικός παράγοντας στην ευστάθεια του αυτοκινήτου, αφού το «πάτημά» του είναι πολύ σταθερό, ακόμα και σε περιπτώσεις πίεσης. Για την καλή σταθερότητα του μοντέλου ευθύνεται φυσικά και το νέο σύστημα τετρακίνησης ALL-GRIP, ενώ το τιμόνι μεταδίδει πιστά τις πληροφορίες από το οδόστρωμα. 

Σε εκτός δρόμου τμήματα, το νέο μοντέλο της Suzuki δύσκολα θα πει όχι, χάρη στην πολύ καλή τετρακίνηση. Έτσι, οι οποιοιδήποτε περιορισμοί έρχονται μόνο από την όχι τόσο χαμηλή απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (190 χλστ.)

Γιατί μας ξάφνιασε ευχάριστα
Το νέο Suzuki SX4 S-CROSS κερδίζει τις εντυπώσεις για τον διττό του χαρακτήρα, ενώ πλέον έχει χαρακτηριστικά ενός γνήσιου crossover, κάτι που μας ξάφνιασε ευχάριστα, μιας και αποτελεί ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Επίσης, η σύγχρονη και μοντέρνα εμφάνισή του πλασάρεται ως δυνατός ανταγωνιστής στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover μοντέλων, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας. Ειδικά, όταν εφοδιάζεται με τον 1,6 diesel κινητήρα, το SX4 S-CROSS προσφέρει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και το κατάλληλο «τράβηγμα» για να κινηθεί σβέλτα και με ασφάλεια εντός κι εκτός πόλης.