• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

Nέο Renault Twingo Z.E.

4.135 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/2/2020

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Renault Twingo είναι πλέον γεγονός προσφέροντας αυτονομία 180 χιλιομέτρων.

RENAULT: CAPTUR. Το Απόλυτο Crossover, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021. Ανακαλύψτε το

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Στην επίσημη παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού Twingo Z.E. προχώρησε η Renault λίγες μέρες πριν το δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το μοντέλο αποτελεί το έβδομο μέλος της ηλεκτρικής γκάμας της γαλλικής φίρμας και θα τεθεί αντιμέτωπο με τα VW e-Up!, Skoda Citigo iV και SEAT Mii Electric.

Mε την μπαταρία των 22 kWh πλήρως φορτισμένη, το Twingo Z.E έχει αυτονομία 180 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα τεστ του WLTP, με το ηλεκτρικό μοτέρ να αποδίδει 81 άλογα και 160 Νm ροπής και να δίνει την δυνατότητα στο Twingo Z.E. να επιταχύνει έως τα 50 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη τελική ταχύτητα δεν περνάει τα 135 χιλιόμετρα/ώρα.

Σχετικά με τον χρόνο φόρτισης, η Renault ανακοινώνει πως με φορτιστή 2,3 kW χρειάζονται 13μιση ώρες ενώ με πηγή 3,7 ή 7,4 kW, o χρόνος μειώνεται στις 8 και στις 4 ώρες αντίστοιχα. Τέλος, με φορτιστές 11 και 22 kW, το χρονικό διάστημα μειώνεται κοντά στις 2 ώρες και 10 λεπτά και στη 1 ώρα αντίστοιχα.

Το ηλεκτρικό Twingo δεν έχει καμία διαφορά στον τομέα της εμφάνισης με τις εκδόσεις που εξοπλίζονται με μοτέρ εσωτερικής καύσης αφού οι μόνες αλλαγές είναι στα εμβλήματα και στο πορτάκι του ηλεκτρικού «ανεφοδιασμού». Η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ παραμένει ίδια στα 240 λίτρα ενώ καμία διαφοροποίηση δεν παρουσιάζει ο εσωτερικός διάκοσμος.
 

36 διαθέσιμα άρθρα για RENAULT  TWINGO