• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Ψηφιακό σχέδιο που μας δίνει μια ιδέα για την σχεδίαση του επερχόμενου XC20.

Νέο Volvo XC20 στα σκαριά

5.024 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/3/2021

Μέσα στα επόμενα χρόνια η Volvo θα παρουσιάσει το νέο της μικρό SUV κάτω από την ονομασία XC20 και έχοντας ως όπλο τη νέα πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Η Volvo συνεχίζει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να αναπτύσσει ένα νέο μικρό SUV που πιθανότατα θα ονομαστεί XC20. Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, ο Hakan Samuelsson επιβεβαίωσε ότι το νέο XC20 θα είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει κατασκευαστεί, ενώ φαίνεται πως έχουμε και την πρώτη teaser εικόνα του μοντέλου, μέσω της φωτογραφίας που έδωσε στην δημοσιότητα η φίρμα για την οικογένεια μοντέλων που θα έχει στο μέλλον.

Η Geely, η κινέζικη εταιρεία που έχει στην κατοχή της την Volvo, έχει αναπτύξει μια νέα πλατφόρμα με όνομα Sustainable Experience Architecture (SEA) και o Hakan Samuelsson, παραδέχτηκε ότι οι μηχανικοί του εργάζονται πάνω σε μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα αυτή. «Θα χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα SEA», είπε ο Samuelsson. «Θα την χρησιμοποιήσουμε για ένα μικρότερο αυτοκίνητο, πιστεύω ότι είναι πολύ έξυπνο να το κάνουμε αυτό, ώστε να έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό μοντέλο. Είναι δύσκολο να το φτιάξουμε με την πλατφόρμα του XC40. Έτσι, εάν θέλουμε ένα μικρότερο αυτοκίνητο από το XC40 τότε η SEA μπορεί να το κάνει. Θα την χρησιμοποιήσουμε για αυτό».

Ο Samuelsson παραδέχτηκε επίσης ότι το πρώτο μοντέλο που θα έχει όνομα με αριθμό μικρότερο του 40, θα είναι πιθανότατα ένα μικρό SUV. Όταν ρωτήθηκε αν αυτό το στυλ αμαξώματος είναι στα σχέδια, απάντησε: «Ναι, καλή μαντεψιά! Πρέπει να είναι premium και τα SUV είναι πολύ δημοφιλή, αλλά θα πρέπει να είναι και ηλεκτρικό. Νομίζω ότι τα SUV στο μέλλον μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως τα SUV σήμερα. Η απόσταση από το έδαφος και η ικανότητα εκτός δρόμου πιθανώς δεν είναι τα πιο σημαντικά πράγματα αυτή την περίοδο».

Η Volvo έχει κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα των XC10 και XC20 - αλλά ο Samuelsson αρνήθηκε να δώσει στην δημοσιότητα πως τελικά θα ονομάζεται το νέο μοντέλο. «Θα δούμε πως θα ονομάζεται. Θα είναι ένα αυτοκίνητο που σίγουρα θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών» πρόσθεσε.

Η στιγμή που θα παρουσιαστεί το νέο μικρό SUV της Volvo δεν έχει αποκαλυφθεί αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει να το περιμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια.