Νέο αμφίδρομο φορτιστή για τα ηλεκτρικά της ετοιμάζει η Renault
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο αμφίδρομο φορτιστή για τα ηλεκτρικά της ετοιμάζει η Renault

1.356 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2023)

Η Renault σε συνεργασία με την CEA εξελίσσουν ένα νέο ενσωματωμένο αμφίδρομο φορτιστή, ο οποίος πρόκειται να υιοθετηθεί από τα μοντέλα Renault στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας!

Τα ηλεκτρικά Renault θα τροφοδοτούν με ρεύμα το δίκτυο

Η αρχή του V2G, ή αλλιώς vehicle-to-grid (από το όχημα στο δίκτυο), επιτρέπει στο αυτοκίνητο να γίνει πυλώνας του ηλεκτρικού δικτύου, υιοθετώντας μια τεχνολογία αμφίδρομης μεταφοράς ισχύος. Η τεχνολογία αυτή σύντομα θα επιτρέψει στα οχήματα της Renault να μεταφέρουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία τους, για να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία του δικτύου και να αντισταθμίσουν τη διαλειμματική φύση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στα μοντέλα της Renault μέχρι το 2030

Πάνω σε αυτή την τεχνολογία εργάζονται ήδη η CEA (Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας) και η Renault, εξελίσσοντας τις μελλοντικές γενιές των τεχνολογιών V2G, που θα έχουν υιοθετηθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

30% λιγότερη απώλεια ενέργειας

Οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει από κοινού μια νέα τεχνολογία ηλεκτρονικού μετατροπέα ισχύος που ενσωματώνεται απευθείας στον φορτιστή του αυτοκινήτου. Πρόκειται για το αποτέλεσμα τριών χρόνων έρευνας και το προϊόν 11 κοινών ευρεσιτεχνιών, που αποτελείται από πρωτοποριακά υλικά (Νιτρίδιο του Γαλλίου (GaN) ή τοΚαρβίδιο του Πυριτίου) και έχει συμπαγείς διαστάσεις. Σύμφωνα με την μάρκα, οι προδιαγραφές επιτρέπουν τον περιορισμό κατά 30% των απωλειών ενέργειας.

Πιο γρήγορη φόρτιση με «προστασία» της μπαταρίας

Η νέα αρχιτεκτονική σχεδίασης του μετατροπέα ισχύος προσφέρει δυνατότητα φόρτισης έως και 22 kW σε τριφασική λειτουργία, επιτρέποντας την ταχύτερη φόρτιση του αυτοκινήτου και διασφαλίζοντας τη μακροζωία της μπαταρίας, όπως αναφέρει η Renault. Επιτρέπει, επίσης, στο φορτιστή να είναι αμφίδρομος, ώστε η ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία να μπορεί να ανατροφοδοτηθεί στο δίκτυο ή να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ενός αυτόνομου σπιτιού, υπό την προϋπόθεση ότι το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ανάλογο εξοπλισμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
test center
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel