• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

O Ocon στην Renault

2.086 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/8/2019
 

Την θέση του Nico Hulkenberg στην Renault θα πάρει o Esteban Ocon από την επόμενη χρονιά.


Σε πολυετή συμφωνία με την Renault ήρθε ο Esteban Οcon, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο πλευρές. Η συνεργασία τους θα ξεκινήσει από την επόμενη σεζόν με τον Γάλλο να αντικαθιστά τον Hulkenberg και να τίθεται στο πλάι του Daniel Ricciardo.

 Ο Οcon που αυτή την στιγμή έχει ρόλο δοκιμαστή στην Mercedes δήλωσε: «Aρχικά, είμαι πολύ περήφανος που θα γίνω οδηγός για την Renault. Mεγάλωσα στο Enstone, ξεκινώντας με την Lotus το 2010 και έπειτα με την Renault. Είμαι συνδεδεμένος με την ομάδα και με όλους όσους δουλεύουν εκεί. Κατά δεύτερο λόγο είμαι ευχαριστημένος που μια τέτοια μεγάλη ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες με εμπιστεύτηκε για να δείξω τις ικανότητές μου στην F1. Eίναι μια ευθύνη που την παίρνω σοβαρά.»

Από την πλευρά του ο γενικός αρχηγός της Renault F1, Cyril Abiteboul, δήλωσε: «Eίμαστε χαρούμενοι που θα δουλέψουμε με τον Esteban τα επόμενα δύο χρόνια. Με το ταλέντο του, την φυσική του αύρα και την αποφασιστικότητα του θα εξαρτάται από εμάς πως θα μπορέσουμε να τον αξιοποιήσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση προόδου. Έχει δείξει την ικανότητά του να μαζεύει βαθμούς, είναι επαγγελματίας ενός και εκτός πίστας και η εμπειρία του με τους τωρινούς πρωταθλητές θα είναι πολύτιμη όλη την ομάδα μας».

Ο Abiteboul δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Nico Hulkenberg που αυτή την στιγμή ψάχνει ομάδα για να παραμείνει στην F1 λέγοντας: «Θέλω να τον ευχαριστήσω για την προσφορά του στην πρόοδο της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια. Όταν ήρθε ήμασταν ένατοι και μας έφερε στην τέταρτη θέση πέρυσι παίρνοντας την 7η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Ήταν δύσκολη απόφαση. Το πρώτο μέρος του φετινού πρωταθλήματος ήταν δύσκολο για εμάς αλλά ξέρω πως μπορώ να τον εμπιστευτώ για να έχουμε ένα καλό δεύτερο μισό.»

Tags: RENAULT