Οικονομία στην κατανάλωση
3 φωτογραφίες »

To Renault Megane RS Trophy.

Πέφτει η αυλαία το 2023 για το Renault Megane RS

3.223 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2020)

To Megane RS θα σταματήσει την εμπορική του πορεία το 2023 ως το τελευταίο υψηλών επιδόσεων μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην γκάμα της Renault.


To τελευταίο μοντέλο RS στην γκάμα της Renault, το Megane RS θα σταματήσει την εμπορική του πορεία στα τέλη του 2023, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Το τμήμα κατασκευής αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων της γαλλικής φίρμας άλλωστε θα μετονομαστεί σε Alpine Sport και θα ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών σπορ μοντέλων.

Ο Ali Kassai, επικεφαλής μελλοντικών προϊόντων για τον όμιλο Renault, κατά την παρουσίαση του Mégane eVision αποκάλυψε πως η καριέρα του Μegane RS έχει προγραμματιστεί να τελειώσει σε τρία χρόνια, διάστημα που αντιστοιχεί περίπου σε έναν ολόκληρο κύκλο ζωής ενός οχήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Peugeot 308 GTI, το άλλο γαλλικό hot-hatch με παρόμοια πορεία, θα σταματήσει να προσφέρεται στην αγορά στα τέλη Νοεμβρίου.

Η Renault γνωρίζει πως λόγω των αυστηρών προστίμων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όσες εταιρείες προσφέρουν ρυπογόνα μοντέλα, οι εκδόσεις υψηλών επιδόσεων θα πρέπει να ακολουθήσουν ένα μονοπάτι μακριά από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σε αντίθεση όμως με την Peugeot που έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες της με Plug-In υβριδικές εκδόσεις, στην Renault πιστεύουν πως πρέπει να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτός είναι ο λόγος πως από το 2022 θα παρουσιάσει το Μegane και δύο ακόμη SUV σε πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις. Οι Alpine Sport εκδόσεις τους θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα.
 

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
NRG H HLEKTROKINISI PRAGMATIKOTHTA
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel