Pirelli Cinturato P7: Απέτυχε να πιάσει τα όρια μας στο βρεγμένο test
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Pirelli Cinturato P7: Απέτυχε να πιάσει τα όρια μας στο βρεγμένο test

78.719 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2023)

Προβλημάτισε με τα αποτελέσματά του, στις δοκιμασίες βρεγμένου του test ελαστικών, το Pirelli Cinturato P7. Με μία από τις χειρότερες επιδόσεις σε φρενάρισμα και elk test. Μπήκε στα «κόκκινα» με 2,2 μέτρα χειρότερο φρενάρισμα και στα «κίτρινα» με πέρασμα 64,6 χλμ/ώρα.

Πόση διαφορά κάνει ο δείκτης Β στο βρεγμένο;

Η σύγκριση των premium ελαστικών από τις Bridgestone και Goodyear έδωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα στο βρεγμένο οδόστρωμα (elk test και φρένα). Και τα δύο λάστιχα είχαν δείκτη πρόσφυσης Α, παράμετρος που αποτυπώθηκε στις μετρήσεις μας.
 
Κράτημα στο βρεγμένο B έχει ένα άλλο premium ελαστικό, το θερινό ελαστικό υψηλών επιδόσεων Pirelli Cinturato P7. Δημοφιλές εμπορικά και με μπόλικα χρόνια στην πλάτη (ημερομηνία γενιάς 2009), το συγκεκριμένο ελαστικό είναι διαθέσιμο μόνο με τον συγκεκριμένη δείκτη πρόσφυσης (Fuel B, 69 dB ο δείκτης θορύβου). Υπάρχει διαφορά από δείκτη σε δείκτη; Ναι και αρκετά μεγάλη, θα απαντήσουμε. Τέτοια ώστε το Pirelli Cinturato P7 να αποτυγχάνει στο φρενάρισμα στο βρεγμένο και να βρίσκεται έξω από τα όρια που έχει θέσει για την αξιολόγηση όλων των ελαστικών της αγοράς, το AutoΤρίτη


Pirelli Cinturato P7: Απέτυχε να πιάσει τα όρια μας στο βρεγμένο test.

Pirelli Cinturato P7: Απέτυχε να πιάσει τα όρια μας στο βρεγμένο test.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Από τις χειρότερες επιδόσεις σε φρενάρισμα και elk test

Ενώ οι δοκιμασίες μετρήσεων θερινών ελαστικών συνεχίζονται (δες εδώ τα τεστ ελαστικών του AutoΤρίτη), πρέπει να πούμε ότι το Pirelli Cinturato P7 δεν ικανοποιεί με αποτελέσματά του στο βρεγμένο οδόστρωμα. Συγκριτικά με τα ελαστικά που έχουμε ήδη αξιολογήσει, το λάστιχο της Pirelli βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της αξιολόγησης, τόσο στο elk test όσο και στο φρενάρισμα από τα 80 χλμ./ώρα.

Στα κόκκινα με 2,2 μέτρα χειρότερο wet φρενάρισμα

Περισσότερα από 34 μέτρα χρειάστηκε για να ακινητοποιηθεί πλήρως στο βρεγμένο οδόστρωμα το Ford Puma που είχαμε στη διάθεσή μας. Για την ακρίβεια, το μοντέλο της Ford «κοκκάλωσε» μετά από 34,2 μέτρα, επίδοση που είναι χειρότερη κατά 2,2 μέτρα από το πάνω όριο που περιλαμβάνουν οι αξιολογήσεις του AutoΤρίτη Test Center για την συγκεκριμένη δοκιμασία.

Στα κίτρινα του elk test με πέρασμα 64,6 Χλμ/ώρα

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη με την επίδοση του Pirelli Cinturato P7 στο elk test σε βρεγμένο οδόστρωμα. Το αυτοκίνητο αναφοράς ολοκλήρωσε τη διαδικασία με πετυχημένη ταχύτητα εισόδου τα 64,6 χλμ./ώρα. Και το συγκεκριμένο νούμερο βρίσκεται στο κάτω άκρο του μέσου όρου του ανταγωνισμού, ξεπερνά ωστόσο την ασφαλιστική δικλείδα των 63,5 μέτρων, ταχύτητα εισόδου που ορίσαμε ως minimum («κίτρινη» αξιολόγηση) για να θεωρηθεί πετυχημένη μία προσπάθεια αποφυγής κινδύνου σε βρεγμένη επιφάνεια.

Τι λέει η Pirelli, τι διαπιστώσαμε εμείς

Στην παρουσίαση της συγκεκριμένης γενιάς του Cinturato P7 η Pirelli έκανε λόγο για το πρώτο ελαστικό της οικογένειας «Green Performance». Σύμφωνα με την εταιρεία, το ελαστικό ενσωματώνει καινοτόμες γόμες και ειδική σχεδίαση πέλματος (τέσσερις φαρδιές, διαμήκεις αυλακώσεις και ένας ενισχυμένος εξωτερικός ώμος) για να απομακρύνεται μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Αυτό που εμείς διαπιστώσαμε, στις δοκιμασίες μας στις ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκαταστάσεις της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης Driving Academy είναι, πως το P7 δυσκολευόταν να διώξει το νερό από το πέλμα του. Παρουσιάζοντας, έντονο, το φαινόμενο της υδρολίσθησης.
 
Το κόστος αγοράς του Pirelli Cinturato P7 είναι στα 140 ευρώ ανά μονάδα, μη συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης.
 
Μάρκα/Μοντέλο Pirelli Cinturato P7
Όχημα Επιβατικό
Θερινό, 4 εποχών ή χειμερινό Εποχή
Θερινό
Διαστάσεις ελαστικού: Το 1ο νούμερο είναι το πλάτος του πέλματος σε χλστ., το 2ο το προφίλ (ύψος) του ελαστικού και το 3ο το μέγεθος της ζάντας σε ίντσες. Προφίλ κάτω από 45 θεωρείται μικρό, δηλαδή για σπορτίφ μοντέλα και πάνω από 60 μεγάλο, δηλαδή ενισχύεται η άνεση. Διάσταση
215/55 R17
Τιμή μαζί με την τοποθέτηση, ανά λάστιχοΤιμή μονάδας (€)
140
 
Στοιχεία κατασκευαστή
Οικονομία καυσίμου. Α σημαίνει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης και χαμηλότερη κατανάλωση (μέχρι 6%). C: 3% k.o.k.Fuel (A έως Ε)
C
Κρατημα στο βρεγμένο. Α το καλύτερο.Wet (Α έως Ε)
B
Είναι ο εξωτερικός θόρυβος που παράγει ένα ελαστικό κατά την οδήγηση. Υπάρχουν 3 βαθμίδες. Βαθμός Α συνεπάγεται και ποιοτική κύλιση. Ο θόρυβος κύλισης του ελαστικού μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB)Noise (Α έως C)
69
Δείκτης φορτίου είναι το μέγιστο φορτίο στο οποίο τα λάστιχα λειτουργούν σωστά. Το 94 αντιστοιχεί σε 670 κιλά ανά ελαστικό, το 96 αντιστοιχεί σε 710 κιλά ανά ελαστικό. Δείκτης ταχύτητας είναι η μέγιστη ταχύτητα που λειτουργεί χωρίς πρόβλημα το ελαστικό. Π.χ. το V αντιστοιχεί στα 240 χιλιόμετρα/ώραΔείκτης φορτίου - ταχύτητας
94W
Το μέγιστο βάρος αυτοκινήτου, για τα συγκεκριμένα λάστιχα, σε κιλάΜέγιστο φορτίου (kg)
2680
Η μέγιστη ταχύτητα για το συγκεκριμένο λάστιχοΜέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)
270
Η χρονιά που παρουσιάστηκε το ελαστικόModel Year
2009
 
Επιδόσεις - Μετρήσεις AutoΤρίτη Test Center
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα.Φρενάρισμα στεγνό από 80 χλμ./ώρα (μ.)
26,8 Μέτρα   
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα.Φρενάρισμα βρεγμένο από 80 χλμ./ώρα (μ.)
34,2 Μέτρα   
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφευγεί ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου.Επίδοση Elk Test στεγνό (χλμ./ώρα)
77,9 Χλμ./ώρα
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφευγεί ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου σε βρεγμένο δρόμο.Επίδοση Elk Test βρεγμένο (χλμ./ώρα)
64,6 Χλμ./ώρα
 
Βαθμολογία AutoΤρίτη (%)
Σε φρεναρισμα και κράτημα στο στεγνόΑπόδοση στο στεγνό
65%
Σε φρεναρισμα και κράτημα στο βρεγμένοΑπόδοση στο βρεγμένο
51%
Φρεναρισμα σε στεγνό και βρεγμένοΑπόδοση στο φρενάρισμα
52%
Κρατημα σε στεγνό και βρεγμένοΚράτημα
63%
Η πιο συμφέρουσα επιλογή, με βάση την τελική βαθμολογία και την τιμή του.Value for money (%)
49%
Τελική βαθμολογία (%) 58%

Πράσινο  Πέρασε τα όρια της δοκιμασίας

Κόκκινο  Απέτυχε στη δοκιμασία (ή τα όρια αξιολόγησης)

Κίτρινο  Είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας του

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
MAN LYSEIS
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel