• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
9 φωτογραφίες »

Πρώτη εμφάνιση του Renault Megane E-Tech Electric!

3.260 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

Τις πρώτες επίσημες teaser εικόνες αλλά και πληροφορίες του αμιγώς ηλεκτρικού Megane έδωσε στη δημοσιότητα η Renault

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Renault παρουσίασε το Megane eVision Concept και σήμερα η γαλλική μάρκα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα αποκαλύπτοντας το λεγόμενο Megane E-Tech Electric, που όταν θα μπει στην παραγωγή θα αποτελεί το πρώτο μικρομεσαίο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας στην Ευρώπη.


Το αυτοκίνητο σχεδιαστικά συνδυάζει στοιχεία μεταξύ ενός παραδοσιακού hatchback και ενός crossover.

Το αυτοκίνητο σχεδιαστικά συνδυάζει στοιχεία μεταξύ ενός παραδοσιακού hatchback και ενός crossover.

 
Κρίνοντας από τις εικόνες, βλέπουμε πως το αυτοκίνητο σχεδιαστικά συνδυάζει στοιχεία μεταξύ ενός παραδοσιακού hatchback και ενός crossover, ενώ το σουλούπι στο πίσω μέρος μας φέρνει στη μνήμη την τελευταία γενιά του Renault Espace. Παρά το όνομα Megane E-Tech Electric με το οποίο μας συστήθηκε, η γαλλική μάρκα υπογραμμίζει πως το αυτοκίνητο θα προσφωνείται «Megane e» και γνωστοποιεί πως τα πρώτα 30 μοντέλα προ-παραγωγής έχουν ήδη συναρμολογηθεί και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τις δοκιμές στους δρόμους.
 
Το πιο σημαντικό, είναι ότι η εταιρεία επιβεβαίωσε ορισμένες από τις τεχνικές προδιαγραφές του Megane e. Έχοντας ως βάση την αρθρωτή πλατφόρμα CMF-EV το μοντέλο τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 217 ίππων που αντλεί ισχύ από μπαταρία 60 kWh. Η αυτονομία που υπόσχεται η μάρκα ανέρχεται στα 450 χιλιόμετρα (WLTP).
 
Βλέποντας πόσο γρήγορα εξελίσσει το μοντέλο η Renault δε θα πρέπει να μας εκπλήσσει αν το μοντέλο παραγωγής βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.