Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
8 φωτογραφίες »

Το νέο υβριδικό Yaris απέναντι στα Clio LPG & Polo CNG

116.523 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2020)

Υβριδικό, υγραέριο ή φυσικό αέριο για max οικονομία; Με βασικό στοιχείο το χαμηλό κόστος μετακίνησης, το νέο υβριδικό Toyota Yaris στέκεται απέναντι στο νέο Clio με LPG και το Polo TGI με φυσικό αέριο.


Η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων αποκτά ολοένα και περισσότερα μοντέλα που έχουν την ιδιότητα να καταναλώνουν και εναλλακτικά καύσιμα εκτός της βενζίνης και του diesel. Εμείς δοκιμάζουμε τις 3 διαφορετικές παραλλαγές του ίδιου θέματος, δηλαδή της οικονομίας, όπως εκφράζονται από αντίστοιχα εξαιρετικά αυτοκίνητα της κατηγορίας σε όλες τις εκδόσεις τους. Αν και η οικονομική μας αυτή τριάδα δεν έχει ακόμα βρεθεί αντιμέτωπη στην αγορά αφού το Toyota Yaris δεν έχει έρθει ακόμα, εντούτοις μια πρώτη παράλληλη παρουσίαση με βάση όσα –αρκετά- γνωρίζουμε γιαυτό, είναι επιβεβλημένη.

Το Υaris λοιπόν που θα λανσαριστεί στη χώρα μας το Σεπτέμβριο, σε αυτή του την γενιά επενδύει ακόμα περισσότερο στην υβριδική του τεχνολογία αφού άλλωστε αυτή η έκδοση παρουσιάζει και το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον στην γκάμα του.  Από την άλλη το Renault Clio στην έκδοση LPG που καταναλώνει υγραέριο και βενζίνη, ρίχνεται στη μάχη της οικονομίας, απέναντι και στο Volkswagen Polo με τον κινητήρα διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου-βενζίνης) της έκδοσης TGI.
 
Εμφάνιση: Ξεχωρίζει το Clio για την κομψότητά του και το Yaris για τη δυναμική του 
Στο αισθητικό κομμάτι έχουμε 3 αυτοκίνητα που εκφράζουν τις διαφορετικές σχεδιαστικές σχολές τους. Το νέο Renault Clio ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault συνδυάζοντας την εκλεπτυσμένη αισθητική του με δυναμικά στοιχεία διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα. Το νέο Toyota Yaris από την άλλη εκφράζει ένα σαφές πιο επιθετικό προφίλ σχεδιαστικά και ξεχωρίζει από την μεγάλη του μάσκα στο εμπρός μέρος το νευρώδες καπό και τις έντονες ακμές του αμαξώματός του σε όλες τις επιφάνειες, ενώ πόντους στη δυναμική χαρίζει και ο «ακροβολισμός» των τροχών στα άκρα του αμαξώματος. Το Polo και σε αυτή την έκδοση διατηρεί σε πλήρη αρμονία τις καθαρές γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειές του αποπνέοντας συγκρατημένο δυναμισμό και εκφράζοντας τον premium χαρακτήρα του. Αυτό το σοβαρό αισθητικό του προφίλ όπως και στο Golf, το καθιστά απόλυτα αναγνωρίσιμο ως σχήμα που είναι και το ζητούμενο.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: