• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

To σχέδιο για ένα Renault Espace επιδόσεων.

Renault Espace για γκάζια!

1.914 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/2/2021

Αν τα SUV μπορούν να προσφέρουν εκδόσεις επιδόσεων γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο για τα πολυμορφικά; Aυτό μάλλον σκέφτηκε ο σχεδιαστής που δημιούργησε αυτό το Renault Espace.

RENAULT: Νέο CLIO, με συνολικό όφελος έως 2.500€ και προνομιακό επιτόκιο 3,9%

Η κατηγορία των πολυμορφικών έχει αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια να χάνει σημαντικό μερίδιο πωλήσεων, αφού το κοινό άρχισε να προτιμά τα SUV. Οι οικογενειάρχες άφησαν τα minivan και τα πολυμορφικά στην άκρη και προτιμούν πλέον τα SUV, αφού αυτά προσφέρουν πολύ ικανοποιητικούς χώρους για όλη την οικογένεια, έχουν μεγάλο χώρο αποσκευών, είναι πλέον πιο εμφανίσιμα και φυσικά… είναι στη μόδα αυτή την περίοδο.

Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής πάντως, εμπνεόμενος από το Espace F1, αποφάσισε να δείξει πως η κατηγορία αυτή είναι ακόμη ζωντανή και πως θα μπορούσε να επιστρέψει στο προσκήνιο. Το σχέδιο που παρουσίασε αποτελεί την μοντέρνα έκδοσή του Espace F1, ενός αυτοκινήτου που παρουσίασε η Renault το 1994 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ως το πιο γρήγορο minivan στον κόσμο. Το αυτοκίνητο αυτό είχε ως πηγή ισχύος ένας 3,5 λίτρων κινητήρα 820 ίππων από τo μονοθέσιο της Williams-Renault που έτρεχε στην F1 το 1993.

Το σχέδιο βασίζεται στο Εspace F1 αλλά φυσικά υιοθετεί πολλά στοιχεία από το Εspace που κυκλοφορεί στις μέρες μας, ακόμα και εάν υπάρχουν πολλές αναφορές πως η γαλλική φίρμα σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή του. Εάν, η Renault αποφάσιζε να προσφέρει μια έκδοση υψηλών επιδόσεων για το Espace, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλουμε πολύ, το μοντέλο θα προσφερόταν κάτω από τα εμβλήματα της Alpine, αφού πλέον η τελευταία, έχει αναλάβει την κατασκευή των γρήγορων εκδόσεων στα μοντέλα της Renault.

H ισχύς του θα μπορούσε να προέρχεται και πάλι από το κινητήριο σύνολο της ομάδας της γαλλικής φίρμας στην Formula 1. Σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο σενάριο είναι κάτι παραπάνω από απίθανο.
 

Tags: RENAULT