• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Ψηφιακό σχέδιο της γαλλικής ιστοσελίδας L Argus για το νέο Fu-eGO.

Renault Fuego, η επιστροφή!

23.353 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/4/2021

RENAULT: Νέο CLIO, με συνολικό όφελος έως 2.500€ και προνομιακό επιτόκιο 3,9%

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις

To Fuego, ένα από τα πιο δημοφιλή coupe της δεκαετίας του `80, θα επιστρέψει στην γκάμα της Renault ως ηλεκτρικό και με πολύ φουτουριστική και μοντέρνα σχεδίαση. Θυμάστε ποια καινοτομία έκανε ντεμπούτο στο Fuego και την χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα; Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


Πριν λίγους μήνες, η Renault, στο πλαίσιο των ανακοινώσεών για τη νέα στρατηγική με όνομα Renaulution που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, προανήγγειλε την αναβίωση του Renault 5, ενώ γνωρίζουμε πως και ένα νέο Renault 4 βρίσκεται επίσης στα σκαριά. Τώρα, φαίνεται πως η Renault σχεδιάζει να αναβιώσει και το θρυλικό Fuego, το πρώτο αυτοκίνητο που εξοπλιζόταν με κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Οι πληροφορίες που έχουμε αυτή την στιγμή δεν είναι πολλές. Δημοσιεύματα από την Γαλλία αναφέρουν πως το νέο Fuego θα βασιστεί πάνω στην CMF-EV ηλεκτρική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το Nissan Ariya και πάνω στην οποία θα βασιστεί και το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό Renault Megane που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2022. Ενδιαφέρον υπάρχει και για το όνομα που θα έχει το νέο μοντέλο καθώς γίνεται λόγος πως θα ονομαστεί Fu-eGO για να δείξει την ηλεκτρική του φύση.

Μάλιστα, υπάρχουν πιθανότητες να δούμε την Renault να ονομάζει την πιο ισχυρή του έκδοση Fu-eGO Turbo, ώστε να τιμήσει το Fuego Turbo που προστέθηκε αργότερα στην γκάμα και αποτέλεσε την κορυφαία του έκδοση. Και εάν αναρωτιέται κανείς πως ένα ηλεκτρικό θα ονομαστεί Turbo, θα σας παραπέμψουμε στην Porsche και την ηλεκτρική Taycan Τurbo.

Η ισχύς του Fu-eGO λέγεται πως θα φτάνει ακόμα και τα 400 άλογα και θα εξοπλίζεται πιθανότατα με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, μια διάταξη που θα κάνει το αυτοκίνητο τετρακίνητο. Πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις του και την ηλεκτρική αυτονομία που θα προσφέρει δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή, αφού είναι πολύ νωρίς.

Το ντεμπούτο του ολοκαίνουριο Renault Fu-eGO λέγεται πως θα γίνει το 2024, όταν και θα συμπληρωθούν 40 χρόνια από την άφιξη της κορυφαίας Turbo έκδοσης στην γκάμα του μοντέλου. Οι πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με την άφιξη του νέου αυτού μοντέλου αναμένεται να γίνουν αυτόν το μήνα.