• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Renault Colorale είναι σύμφωνα με τους ανθρώπους της γαλλικής φίρμας το πρώτο Crossover μοντέλο στην ιστορία της αυτοκίνησης.

60 χρόνια και πλέον, μετά την εμφάνιση του Renault Colorale, η μάρκα έχει στη γκάμα της τα Captur και Kadjar.

Renault: Ιδού ο πρόγονος των Crossover (+vid)

3.935 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2018)

Η Renault διεκδικεί τον τίτλου του πρώτου SUV της ιστορίας με το Colorale, ισχυριζόμενη πως βρισκόταν πολύ μπροστά από την εποχή της.

Τα οχήματα SUV και τα Crossovers τείνουν να κυριαρχήσουν στην σύγχρονη αγορά αυτοκινήτου και μπορεί αυτή η τάση να είναι σχετικά πρόσφατη, όμως η Renault με το Colorale διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου SUV της ιστορίας, υποστηρίζοντας μάλιστα πως κοίταζε πολύ μπροστά στο μέλλον.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής μάρκας η Renault είχε οραματιστεί αυτή την τάση της αγοράς από το 1950. Αλλωστε η δημιουργία ενός οχήματος σαν το Colorale μπορεί να μοιάζει προφανής στις μέρες μας, όμως το 1950 αποτελούσε μια πραγματικά ρηξικέλευθη προσέγγιση ως προς τη φιλοσοφία ενός οχήματος που θα μπορούσε να καλύψει πολλές διαφορετικές ανάγκες, ενός πραγματικού Crossover δηλαδή.
 
Ο στιβαρός σχεδιασμός με τα έντονα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας που δημιούργησε το εξαιρετικά πετυχημένο 4CV, οι πολλαπλές επιλογές εκδόσεων που περιλάμβαναν 2θυρα, 4θυρα αμαξώματα και εκδόσεις pick-up, αλλά και η ύπαρξη μοντέλων με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς αποτελούν στοιχεία που σήμερα θεωρούνται βασικά στοιχεία των SUV και των Crossovers.
 
Η περιορισμένη εμπορική επιτυχία του μοντέλου έδειξε ότι το Colorale ήταν αρκετά εμπρός από την εποχή του, όμως οι σχεδιαστικές του αξίες αποτέλεσαν μια ακόμα έκφραση τόσο της σχεδιαστικής ευφυΐας της Renault, όσο και της δέσμευσης της εταιρείας να δημιουργεί οχήματα που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων. Οι ίδιες αξίες ακολουθούν ακόμα και σήμερα τη Renault, με το Captur να είναι το  δημοφιλέστερο b-segment Crossover στην Ευρώπη και το Kadjar να εντυπωσιάζει με τον ολοκληρωμένο του χαρακτήρα. 

Παρακολουθήστε το σχετικό video για το Renault Colorale:

15 διαθέσιμα άρθρα για RENAULT  KADJAR