Οικονομία στην κατανάλωση
5 φωτογραφίες »

Τα προσιτά οικογενειακά SUV: Kadjar Vs Karoq Vs SX4

67.431 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2021)

Η τιμή τους… το καμάρι τους! Αν ψάχνετε ένα οικογενειακό SUV και ο προϋπολογισμός σας πρέπει να μείνει χαμηλά, τα παρακάτω τρία μοντέλα πρέπει να περιληφθούν στη λίστα. Και μάλιστα, χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στα θέλω σας.


Ποιος είπε πως για να αποκτήσεις ένα μικρομεσαίο και ικανό SUV της μικρομεσαίας κατηγορίας πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη; Στην αγορά -ευτυχώς- υπάρχουν λύσεις που χωρίς να κάνουν παραχωρήσεις σε κάποιο τομέα, ξεχωρίζουν στο Value for money. Τα τρία αυτοκίνητα που θα βρείτε παρακάτω είναι από τα προσιτά μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Πρόκειται για το επιβλητικό Renault Kadjar με τον ισχυρό κινητήρα των 140 ίππων, το πληθωρικό Skoda Karoq και το πάντα αξιόλογο αλλά διακριτικό Suzuki SX-4 S-Cross με ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48 V.

Τιμές-Εξοπλισμός: Φθηνότερο το SX4, ξεχωριστή έκδοση Sport Edition το Κadjar
Με τιμές από 19 έως 23 χιλιάδες ευρώ και τα τρία αυτοκίνητα αποτελούν πολύ καλές επιλογές με εξαιρετικό Value for money. Το Suzuki SX4 S-Cross είναι το πιο προσιτό σε απόλυτη τιμή αυτοκίνητο εκ των τριών και έχει καλό επίπεδο εξοπλισμού στα 18.800 ευρώ της έκδοσης GL. Το Skoda Karoq προσφέρεται στην καλή εξοπλιστικά έκδοση Ambition με τιμή από 21.890 ευρώ, ενώ το Renault Kadjar είναι το ισχυρότερο και διατίθεται στην πλούσια και ξεχωριστή αισθητικά έκδοση Sport Edition με τιμή 22.980 ευρώ, που είναι υψηλότερη συγκριτικά, έχει όμως περισσότερο εξοπλισμό και δεν την λες βασική.  

Εμφάνιση: Πιο «ψαγμένο» και κομψό σχεδιαστικά το Renault Kadjar
Το αισθητικό προφίλ των 3 αυτοκινήτων διαφέρει αρκετά, με την πρώτη εντύπωση να δίνει στο μοντέλο της Renault μια εμφανώς πιο στοχευμένη SUV προσέγγιση έναντι των άλλων δύο. Αυτό γιατί τόσο το Skoda Karoq όσο πολύ περισσότερο το Suzuki SX4 S-Cross παρουσιάζουν τον crossover χαρακτήρας τους μέσω της απόστασής τους από το έδαφος, μοιάζοντας περισσότερο έτσι για υπερυψωμένες εκδόσεις μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Το Kadjar χρησιμοποιεί και τις μεγαλύτερες διαστάσεις του και το ύψος των 200 χλστ. του από το έδαφος για να αποτελέσει ένα τελικά πιο επιβλητικό σύνολο. Αυτό χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη μάσκα με το σήμα της Renault και τα όμορφα LED φώτα στο εμπρός μέρος, τους τονισμένους θόλους στα πλαϊνά του και την κομψή σχεδίαση του πίσω μέρους, συνδυάζοντας τον δυναμισμό με εκλεπτυσμένα στοιχεία. 

Το Skoda Karoq υιοθετεί το σχεδιαστικό προφίλ των υπόλοιπων SUV μοντέλων της Skoda και εκφράζει έντονο δυναμισμό με χαρακτηριστικότερο στοιχείο αυτού τα ξεχωριστά φωτιστικά σώματα στο εμπρός του μέρος. Χωρίς να διαθέτει κάτι ιδιαίτερo αυτή η λογική της σχεδίασής του συνεχίζεται και στις υπόλοιπες πλευρές του αμαξώματός του, ενώ αν και δεν του «φαίνεται», η απόστασή του από το έδαφος είναι μετρημένη στα 172 χλστ. 

To Suzuki SX4 S-Cross προβάλλει έναν εκλεπτυσμένο αισθητικό χαρακτήρα με κύρια στοιχεία της εμφάνισής του τη μεγάλη εμπρόσθια μάσκα και τα LΕD φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, που σε συνδυασμό με τις έντονες ακμές του δημιουργούν μια ξεχωριστή αισθητική. Όπως και το Karoq έτσι και αυτό δε «δείχνει» τον crossover χαρακτήρα του έντονα σχεδιαστικά αφού είναι και το πιο χαμηλό σε ύψος έναντι των τριών, έχει όμως 180 χλστ. απόσταση από το έδαφος. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
LINGLONG GREEN MAX ALL SEASON
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel