• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
13 φωτογραφίες »

Το Scenic ταξιδεύει με άνεση στον αυτοκινητόδρομο και «πατάει γερά» στους τροχούς των 20ΆΆ.

Κινητήρες, οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

78.710 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/1/2021

Κινητήρας: Με παρόμοιες επιδόσεις και κατανάλωση
Τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με 4κύλινδορυς βενζινοκινητήρες που ενσωματώνουν σύστημα υψηλής πίεσης και υπερτροφοδότηση, ενώ στο σύνολό τους προσφέρουν πολιτισμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας.

Στο Scenic πρωταγωνιστής είναι ο 1,33 λίτρων TCe που αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής, ο οποίος εντυπωσιάζει με το τράβηγμα και την λειτουργία του, όπως έχουμε δει σε άλλα μοντέλα της Renault, ενώ προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις. Ελαφρώς πιο τονισμένες από αυτές του 1,5 TSI που εφοδιάζεται το Tiguan, ο οποίος αποδίδει 130 ίππους με 220 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο σύνολο βέβαια διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων το οποίο αποσκοπεί σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, η οποία από τη VW ανακοινώνεται στα 5,5 λτ./100 χλμ. κατά NEDC, όπως ακριβώς και αυτή του Scenic. 

Οδική συμπεριφορά: Αποστολή η παροχή άνεσης
Ως οικογενειακά μοντέλα, η παροχή άνεσης είναι το πρώτο μέλημα των Tiguan και Scenic. Στο δρόμο το Tiguan αποδεικνύεται εξαιρετικό στους τομείς της ποιότητας κύλισης και της σταθερότητας στον αυτοκινητόδρομο και κρατάει καλά στις στροφές. Εκπέμπει ασφάλεια η οποία τονίζεται στην ανανέωσή του ακόμα περισσότερο από το πληρέστατο πακέτο ασφαλείας που το συνοδεύει. Το Scenic, στην οδηγική μας εμπειρία που είχαμε στην πανευρωπαϊκή παρουσίασή του, μας είχε αφήσει πολύ ικανοποιημένους από το συνολικό αποτέλεσμα, ταξιδεύοντας με άνεση στον αυτοκινητόδρομο, με κάποιους αεροδυναμικούς θορύβους να ακούγονται μετά τα 130 χλμ./ώρα. Σε δρόμο με στροφές το Scenic δείχνει βέβαια τον όγκο του, ωστόσο παραμένει ουδέτερο, ενώ παρά τους τροχούς των 20 ιντσών (με πλάτος του τροχού όσο ενός των 17 ιντσών), οι ανωμαλίες απορροφούνται ικανοποιητικά. Παράλληλα το Scenic με τα 170 χλστ. απόστασης από το έδαφος θα κινηθεί και σε light off-road διαδρομές. Εκεί δε θα σου δώσει την ίδια αυτοπεποίθηση όπως το Tiguan, ωστόσο θα σε πάει στην παραλία του νησιού. 

Η γνώμη μας
Το Tiguan είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία του και επιτυχημένη εμπορικά. Διακρίνεται για την ποιοτική κατασκευή του και την άνετη οδική του συμπεριφορά. Το Scenic απευθύνεται συνειδητοποιημένους αγοραστές που αναζητούν την πρακτικότητα ενός MPV, όντας μια εξαιρετική επιλογή της κατηγορίας του.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια