• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
6 φωτογραφίες »

Το αυτοκίνητο που βλέπετε έχει δημιουργηθεί από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Samuele Errico Piccarini.

Suzuki Ikigai: Το όραμα ενός καλλιτέχνη

1.400 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/10/2020

Φουτουριστικό με σχεδιαστικές καταβολές από crossover και shooting brake μοντέλα έρχεται στο προσκήνιο το Suzuki Ikigai, το οποίο αν και φέρει το λογότυπο δεν αποτελεί επίσημο προϊόν της ιαπωνικής μάρκας.

Renault: Απόκτησε το Renault σου με προσφορά στην έκθεση αυτοκινήτου
Goodyear: Το ελαστικό με την υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση της αγοράς! Δείτε το με 1 κλίκ


Το αυτοκίνητο που βλέπετε έχει δημιουργηθεί από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Samuele Errico Piccarini και όπως φαίνεται σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα της Suzuki δεν έχει καμία ομοιότητα. Είναι πασιφανές πως ο καλλιτέχνης δεν έχει πάρει ως βάση κάποιο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας και αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο αποτέλεσμα της δουλειάς του σε σχέση με άλλα αντίστοιχα πρότζεκτ που έχουμε δει κατά καιρούς.
 
Το μπροστινό μέρος του concept Ikigai διαθέτει μια λεπτή μπάρα LED, ένα σύνολο μεγάλων αεραγωγών, ένα ημιδιάφανο καπό, ενώ δεν περιλαμβάνει παραδοσιακή μάσκα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Piccarini έχει σχεδιάσει το όχημα να διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα περιλαμβάνει μικρούς κινητήρες σε κάθε έναν από τους τροχούς και μια μπαταρία που βρίσκεται στο πάτωμα.
 
Από κει και πέρα το Ikigai διαθέτει μεγάλους τροχούς και μικροσκοπικές κάμερες στη θέση των παραδοσιακών καθρεπτών στα πλάγια. Οι καμάρες των πίσω τροχών είναι ιδιαίτερα εμφανείς και πραγματικά τραβούν το βλέμμα, αυξάνοντας περαιτέρω τη μοναδική σχεδίαση του οχήματος.
 
Μιλώντας για το πίσω μέρος, είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό σε όλο το αμάξωμα, καθότι χαρακτηρίζεται από οριζόντια μπάρα LED, δύο κάθετα φώτα φρένων, αλλά και μία αεροτομή που χωρίζεται σε δύο διαφορετικά ενεργά κομμάτια που αναδύονται από το πίσω μέρος της οροφής.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως η φουτουριστική εμφάνιση συνεχίζεται στην καμπίνα και περιλαμβάνει ψηφιακό ταμπλό που εκτίνεται μέχρι και τα πλάγια, τιμόνι εμπνευσμένο από αγωνιστικό αυτοκίνητο με ψηφιακή οθόνη και νέας σχεδίασης καθίσματα!   

Tags: SUZUKI