Ντέρμπι σε στεγνά φρένα: Premium Continental Vs made in China LingLong
3 Φωτογραφίες »

Ντέρμπι σε στεγνά φρένα: Premium Continental Vs made in China LingLong

70.718 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2023)

Είναι τα 2 καλύτερα θερινά λάστιχα στο στεγνό φρενάρισμα. Στο Elk test το made in China LingLong κοντράρει το premium Continental, στο βρεγμένο ο Γερμανός είναι καλύτερος. Συγκρίνουμε στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center το Continental PremiumContact 7 με το LingLong Sport Master.

Touring Continental ή υψηλών επιδόσεων LingLong;

Πόσο μοιάζουν και πού διαφέρουν ένα all around premium ελαστικό (PremiumContact 7) με ένα friendly budget υψηλών επιδόσεων λάστιχο (Sport Master); Η απάντηση δίνεται από το AutoΤρίτη Test Center και τις μετρήσεις μας σε φρενάρισμα και κράτημα (Elk test) σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο.
 
Πριν μιλήσουμε με αριθμούς, να «γνωρίσουμε» την ετικέτα των δύο ελαστικών που μετρούν λίγους μήνες στην αγορά. Continental PremiumContact7 και LingLong Sport Master έχουν ίδιες προδιαγραφές σε οικονομία καυσίμου (Fuel C) και δείκτη πρόσφυσης στο βρεγμένο (Wet A). Από εκεί και πέρα, το ελαστικό της LingLong έχει υψηλότερο δείκτη φορτίου λόγω της XL φύσης του, ενώ μπορεί να υποστηρίξει μεγαλύτερες ταχύτητες κίνησης (έως 300 χλμ.) μιας και είναι λάστιχο υψηλών επιδόσεων. Όσον αφορά τον δείκτη θορύβου, το Sport Master είναι κατά 2 dB πιο ήσυχο (69 έναντι 71 dB).
 

Μάρκα/Μοντέλο Continental PremiumContact 7 LingLong Sport Master
Όχημα Επιβατικό Επιβατικό
Θερινό, 4 εποχών ή χειμερινό Εποχή
Θερινό Θερινό
Διαστάσεις ελαστικού: Το 1ο νούμερο είναι το πλάτος του πέλματος σε χλστ., το 2ο το προφίλ (ύψος) του ελαστικού και το 3ο το μέγεθος της ζάντας σε ίντσες. Προφίλ κάτω από 45 θεωρείται μικρό, δηλαδή για σπορτίφ μοντέλα και πάνω από 60 μεγάλο, δηλαδή ενισχύεται η άνεση. Διάσταση
215/55 R17 215/55 R17
Τιμή, ανά λάστιχο, χωρίς την τοποθέτηση.Τιμή μονάδας (€)
   
 
Στοιχεία κατασκευαστή
Οικονομία καυσίμου. Α σημαίνει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης και χαμηλότερη κατανάλωση (μέχρι 6%). C: 3% k.o.k.Fuel (A έως Ε)
C C
Κρατημα στο βρεγμένο. Α το καλύτερο.Wet (Α έως Ε)
A A
Είναι ο εξωτερικός θόρυβος που παράγει ένα ελαστικό κατά την οδήγηση. Υπάρχουν 3 βαθμίδες. Βαθμός Α συνεπάγεται και ποιοτική κύλιση. Ο θόρυβος κύλισης του ελαστικού μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB)Noise (Α έως C)
71 69
Δείκτης φορτίου είναι το μέγιστο φορτίο στο οποίο τα λάστιχα λειτουργούν σωστά. Το 94 αντιστοιχεί σε 670 κιλά ανά ελαστικό, το 96 αντιστοιχεί σε 710 κιλά ανά ελαστικό. Δείκτης ταχύτητας είναι η μέγιστη ταχύτητα που λειτουργεί χωρίς πρόβλημα το ελαστικό. Π.χ. το V αντιστοιχεί στα 240 χιλιόμετρα/ώραΔείκτης φορτίου - ταχύτητας
94V 98Y XL
Το μέγιστο βάρος αυτοκινήτου, για τα συγκεκριμένα λάστιχα, σε κιλάΜέγιστο φορτίου (kg)
2680 3000
Η μέγιστη ταχύτητα για το συγκεκριμένο λάστιχοΜέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)
240 300
Η χρονιά που παρουσιάστηκε το ελαστικόModel Year
2022 2021

«Κοκκάλωσαν» στο στεγνό κάτω από 25,5 μέτρα!

Ένα φρενάρισμα πανικού σε στεγνό οδόστρωμα (στην κανονική ζωή) είναι, ίσως, η βασικότερη περίσταση στην οποία θα χρειαστείς την άμεση ανταπόκριση των ελαστικών σου. Για αυτό και οι κορυφαίες επιδόσεις των PremiumContact 7 και Sport Master αξίζουν ειδικής αναφοράς. Και τα 2 πέρασαν με άνεση τα όρια της αξιολόγησης μας και κοκκάλωσαν σε λιγότερα από 25,5 μέτρα και πέτυχαν τα 2 καλύτερα φρεναρίσματα στο στεγνό μέχρι στιγμής στο AutoΤρίτη Test Center.


Continental PremiumContact 7 και LingLong Sport Masterέχουν τα καλύτερα στεγνά φρεναρίσματα 

Καλύτερο κράτημα το Continental, στο Top5 των μετρήσεων το LingLong

Ντέρμπι και πολύ κοντινές επιδόσεις είχαμε στο Elk test, τη δοκιμασία αποφυγής κινδύνου στο στεγνό. Εκεί, εξετάζουμε πόσο αποτελεσματικό είναι το λάστιχο στις άμεσες και απότομες αλλαγές κατεύθυνσης που συμβαίνουν όταν ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου ένα εμπόδιο. Πετυχημένη ταχύτητα εισόδου στα 79,8 χλμ./ώρα κατέγραψε το Continental. Με το συγκεκριμένο ελαστικό, το αυτοκίνητο αναφοράς έδειξε ομοιογένεια στις αντιδράσεις του κατά την συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς να παρατηρούνται φαινόμενα αποσταθεροποίησης.
 
Πολύ καλές εντυπώσεις πήραμε και από τα LingLong Sport Master. Οι αγωνιστικές «περγαμηνές» τους και τα XL πλαϊνά της κατασκευής εξασφαλίζουν καλό κράτημα, για αυτό και τα 78,6 χλμ./ώρα, ταχύτητα που συγκαταλέγεται στο Top5 των μέχρι τώρα μετρήσεών μας.
 

Στο βρεγμένο: Προβάδισμα για το PremiumContact 7

Το Continental PremiumContact 7 ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του στο βρεγμένο. Τόσο σε φρενάρισμα (28 μ.) όσο και σε Elk test (79,8 χλμ./ώρα) τ α ελαστικά δίνουν την αίσθηση πως αποβάλλουν αποτελεσματικά το νερό από το πέλμα τους, για αυτό και δεν γλιστρούν στην άσφαλτο. Από την άλλη πλευρά, το LingLong Sport Master φάνηκε να δυσκολεύεται περισσότερο, τουλάχιστον στο φρενάρισμα, με τα 31,9 μ. της ακινητοποίησής του να βρίσκονται κάτω από τα όριά μας. Στο μέσο όρο της κατηγορίας τα 65,8 χλμ./ώρα του «Ταράνδου».
 

Επιδόσεις - Μετρήσεις AutoΤρίτη Test Center
Μάρκα/Μοντέλο Continental PremiumContact 7 LingLong Sport Master
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα. Φρενάρισμα στεγνό από 80 χλμ./ώρα (μ.)
25 Μέτρα    25,4 Μέτρα   
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα. Φρενάρισμα βρεγμένο από 80 χλμ./ώρα (μ.)
28 Μέτρα    31,9 Μέτρα   
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφευγεί ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου.Επίδοση Elk Test στεγνό (χλμ./ώρα)
79,8 Χλμ./ώρα 78,6 Χλμ./ώρα
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφευγεί ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου σε βρεγμένο δρόμο.Επίδοση Elk Test βρεγμένο (χλμ./ώρα)
69,4 Χλμ./ώρα 65,8 Χλμ./ώρα

Πράσινο  Πέρασε τα όρια της δοκιμασίας

Κόκκινο  Απέτυχε στη δοκιμασία (ή τα όρια αξιολόγησης)

Κίτρινο  Είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας του
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Γιατί Continental και LingLong έχουν τα 2 καλύτερα στεγνά φρεναρίσματα;
Mercedes
skoda