Γαλλικό dieselάκι για top κατανάλωση: Peugeot 208 ή Renault Clio;

Γαλλικό dieselάκι για top κατανάλωση: Peugeot 208 ή Renault Clio;

15.531 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2022)

Στην κατηγορία των μικρών, diesel θα βρεις μόνο γαλλικό. Παρακάτω συγκρίνουμε τα Peugeot 208 και Renault Clio που έρχονται στα ίδια λεφτά.

Γαλλικό dieselάκι για top κατανάλωση: Peugeot 208 ή Renault Clio;

Εντάξει, οι diesel κινητήρες δεν αποτελούν προτεραιότητα στους κατασκευαστές, ειδικά στις μικρές κατηγορίες, ωστόσο το πετρέλαιο ως καύσιμο εξακολουθεί να είναι μια τίμια επιλογή για όσους κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα ετησίως. Αν τώρα θέλετε να το συνδυάστε με την ευελιξία ενός μικρού αυτοκινήτου, τότε εκ Γαλλίας (και μόνο) έρχονται μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως το Peugeot 208 και το Renault Clio, που βγαίνουν σε εκδόσεις 100 ίππων. Φυσικά εκτός από την χαμηλή κατανάλωση, τα ενώνουν και άλλα στοιχεία, όπως το όμορφο design, οι σύγχρονες τεχνολογίες και η ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Μάλιστα έχουν και ίδια τιμή, από 21.500 ευρώ το 208 και μόλις 20 ευρώ παραπάνω το Clio. Βέβαια το μοντέλο της Renault διαθέτει επιπλέον ζάντες αλουμινίου και ηλεκτρικά παράθυρα πίσω.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εμφάνιση: Πιο δυναμικό το 208, περισσότερο κομψό το Clio

Από εμφάνιση και τα δύο μοντέλα παίρνουν καλό βαθμό, όντας μοντέρνα και ευχάριστα στο μάτι. Η σχεδίαση του 208 ξεχωρίζει περισσότερο πάντως λόγω του πιο επιθετικού της προφίλ, όπως εκφράζεται από την μεγάλη μάσκα με τα χρωμιωμένα στοιχεία, τις «νυχιές» των LED φώτων και τους «χαυλιόδοντες» που κατεβαίνουν χαμηλά. Πιο εκλεπτυσμένο είναι, στον αντίποδα, είναι το Renault Clio. Υπάρχουν και σε αυτό δυναμικά στοιχεία στην C-Shape μάσκα και τα LED φωτιστικά σώματα μέσω των οποίων δημιουργείται ένα ευχάριστο και κομψό αποτέλεσμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel