Την εξέλιξη της smart σε μία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσαν επίσημα η Daimler και η Geely, σε μία νέα κοινοπραξία με ποσοστό 50:50.

Συνεργασία 50:50 Daimler και Geely για smart

2.013 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2019)

Την εξέλιξη της smart σε μία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσαν επίσημα η Daimler και η Geely, σε μία νέα κοινοπραξία με ποσοστό 50:50.

Αν και οι φήμες είχαν προαναγγείλει το γεγονός πλέον είναι και επίσημο, καθώς η Daimler και η Geely ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για κοινή και ισομερή (50-50) επένδυση στη smart, η οποία θα αντιπροσωπεύει έναν κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Έτσι επιβεβαιώνεται το σενάριο που ήθελε τη Geely να αγοράζει το 50% της smart, με τις δύο εταιρείες να γνωστοποιούν και ένα μέρος των μελλοντικών τους πλάνων. Στην κοινή ανακοίνωση των δύο κολοσσών έγινε γνωστό πως τα ηλεκτρικά smart θα έχουν τη βάση της παραγωγής τους στην Κίνα, για τις ανάγκες της οποίας θα κατασκευαστεί ένα νέο εργοστάσιο.
 
Τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα σχεδιαστούν από τη Mercedes και θα κατασκευαστούν από την Geely, με τα πρώτα μοντέλα να έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν στις αγορές παγκοσμίως από το 2022. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει επίσης το γεγονός πως εκτός από αμιγώς ηλεκτρικά τα νέα smart θα μεγαλώσουν, μίας και η μάρκα θα επεκτείνει τη γκάμα της και από μίνι μοντέλα θα κατασκευάσει και μικρά!  
 
Στο παρών, η τρέχουσα γενιά του EQ ForTwo θα παραμείνει εντός παραγωγής στο εργοστάσιο του Hambach στη Γαλλία, όπως και το μεγαλύτερο EQ ForFour που πρόκειται να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Novo Mesto στη Σλοβενία.

Mercedes
test center