• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

«Δολοφόνος» στο πίσω κάθισμα! Μιλάμε για τον πίσω επιβάτη που δεν φοράει ζώνη σε περίπτωση σύγκρουσης.

«Δολοφόνος» στο πίσω κάθισμα!

Διαβάστηκε από 90137 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/11/2017

Πιστεύετε ότι η ζώνη ασφαλείας στις πίσω θέσεις δεν είναι υποχρεωτική; Νομίζετε ότι το πίσω κάθισμα είναι ασφαλές και χωρίς αυτήν; Ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στην πραγματικότητα με ένα απλό μάθημα φυσικής.

 
Εδώ και αρκετά χρόνια, η ασφάλεια βρίσκεται υψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων των αυτοκινητοβιομηχανιών και πράγματι τα «άλματα» στον συγκεκριμένο τομέα είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Ακόμα και στη χώρα μας, η χρήση της ζώνης ασφαλείας είναι αυξημένη, τουλάχιστον στους επιβάτες που βρίσκονται στα εμπρός καθίσματα, μιας και στα περισσότερα σύγχρονα οχήματα υπάρχει ηχητική υπενθύμιση αλλά και αερόσακοι που καθιστούν τη ζώνη ασφαλείας «μονόδρομο».

Ίσως, όμως, να έχετε ακούσει ανόητες απόψεις του τύπου «δε θα φορέσω ζώνη, μέσα στην πόλη κινούμαι», ή «κάθομαι στο πίσω κάθισμα, είμαι ήδη ασφαλής». Σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε με τους «υπερασπιστές» της δεύτερης άποψης και ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: ολοκληρώνοντας την ανάγνωση αυτού του κειμένου να γνωρίζετε ότι όταν από εδώ και στο εξής βρίσκεστε στο πίσω κάθισμα, είτε θα φοράτε ζώνη ασφαλείας γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι για την ασφάλεια όλων των επιβατών, είτε θα είστε εν γνώσει σας δολοφόνοι!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
 • Βασίλης Κ.

  Ορθότατες οι τοποθετήσεις του άρθρου και πολυ ενδιαφέρουσες,αυτό εφαρμόζω κι εγώ,το αυτοκίνητο δεν ξεκινάει αν δεν έχουν όλοι προσδεθεί με τις ζώνες!

    7
 • kostas

  Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες πολύ σωστό άρθρο κλπ.. πολλοί ανοίγουν την πόρτα και λένε αααα…. θα κάτσω πίσω να μη βάζω ζώνη…

    4
 • panos

  Όπως πολλά άλλα δόγματα της Ελληνικής πραγματικότητας, έτσι και αυτό (κάθομαι πίσω δε χρειάζομαι ζώνη) θέλει το χρόνο του για να περάσει στο DNA μας. Ασταμάτητη πληροφόρηση και παραδείγματα - ειδικά από μικρές ηλικίες - είναι η λύση.

    3
 • mark vout

  Πολύ καλό το άρθρο και σας παρακαλώ γράψτε για τον τρόπο που πρέπει να κρατά ένας ενήλικας στην αγκαλιά του ένα μωρό, που δεν μπορεί να καθίσει σε παιδικό καθισματάκι.