Πόσα λίτρα μετρήθηκε το πορτ-μπαγκάζ του 7θέσιου Dacia Jogger;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόσα λίτρα μετρήθηκε το πορτ-μπαγκάζ του 7θέσιου Dacia Jogger;

3.415 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2022)

Το Test Center του AutoΤρίτη μέτρησε την πραγματική χωρητικότητα του χώρου αποσκευών του Jogger και τον αξιολόγησε σε πολλούς επιμέρους τομείς. Τελικά, μπορεί το πιο Value for Money 7θέσιο μοντέλο να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας;

Το μετρήσαμε μεγαλύτερο από αυτό που υπόσχεται η Dacia

Άλλα λίτρα ανακοινώνουν οι κατασκευαστές στα χαρτιά, και άλλος είναι ο πραγματικός χώρος αποσκευών κάθε μοντέλου. Τις περισσότερες φορές μάλιστα από ό,τι βλέπουμε στις μετρήσεις η πραγματικότητα υστερεί των υποσχέσεων των κατασκευαστών. Παρακάτω, λοιπόν, εξετάζουμε πόσο μεγάλο είναι στην πραγματικότητα το πορτ-μπαγκάζ του Dacia Jogger και μάλιστα στην 7θέσια εκδοχή του μοντέλου (προσφέρεται και ως 5θέσιο).

Μιλάμε για ένα μοντέλο που σχεδιαστικά θυμίζει υπερυψωμένο στέισον βάγκον της μικρομεσαίας κατηγορίας (μήκος x πλάτος x ύψος: 4.547 x 1.848 x 1.674 χλστ.), ενώ οι μετρήσεις των εσωτερικών χώρων το κατατάσσουν στα ευρύχωρα μοντέλα. Αναφορικά με τον χώρο των αποσκευών του 7θέσιου Dacia Jogger, η ρουμάνικη (στα χαρτιά μιας και ουσιαστικά είναι η Value for Money μάρκα της γαλλικής Renault) φίρμα ανακοινώνει 160 λίτρα με την 3η σειρά καθισμάτων σε χρήση και 565 λτ. στην 5 θέσια διάταξη. Αν αναρωτιέστε πως χώρεσαν τρεις σειρές καθισμάτων με θέσεις για μέχρι και 7 σε ούτε 4,55 μέτρα προσέξτε απλά το μεταξόνιο των σχεδόν 3,0 μέτρων.


+70 λτ. από την επίσημη τιμή της Dacia (565 λτ.) είναι η πραγματική χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ στο 7θέσια Jogger. To ρουμάνικό οικογενειακό μοντέλο συνδυάζει την ευρυχωρία με την οικονομία, μιας και κινείται με LPG.

+70 λτ. από την επίσημη τιμή της Dacia (565 λτ.) είναι η πραγματική χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ στο 7θέσια Jogger. To ρουμάνικό οικογενειακό μοντέλο συνδυάζει την ευρυχωρία με την οικονομία, μιας και κινείται με LPG.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

70 λίτρα παραπάνω στην πράξη

Ευχάριστα νέα. Οι μετρήσεις μας έδειξαν πως στην πράξη το Jogger χωράει περισσότερα από ό,τι υπόσχεται. Συγκεκριμένα μετά τη σχετική καταμέτρηση του ειδικού υλικού που χρησιμοποιούμε, διαπιστώθηκε πως το πορτ-μπαγκάζ του Jogger χωράει 192 λτ. (+32 λτ. σε σχέση με τις υποσχέσεις του κατασκευαστή), αν τα 2 πίσω έξτρα καθίσματα είναι σε χρήση και 635 λτ. όταν το οικογενειακό της Dacia κυκλοφορεί με τα καθίσματα 6-7 σε αχρησία. Να σημειώσουμε εδώ πως η τελευταία τιμή είναι 70 λτ. μεγαλύτερη από τα 565 λτ. που υπόσχεται η Dacia.

Στις επιμέρους παρατηρήσεις μας, το πορτμπαγκάζ του Dacia Jogger δεν έχει τετραγωνισμένο σχήμα μιας και το πάτωμα δεν είναι επίπεδο. Βλέπετε, η 3η σειρά καθισμάτων (που παρεμπιπτόντως δεν είναι μόνο για παιδιά βολεύοντας και 2 κανονικού αναστήματος ενήλικες) δεν αποθηκεύεται στο πάτωμα και η χρήση της ή μη γίνεται με την ανάκληση της πλάτης. Τα καθίσματα 6 και 7 όμως είναι ανεξάρτητα και μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς, αφήνοντας ένα επίπεδο χώρο. Σε πρακτικό επίπεδο και χάρη στο συνδυασμό καλού ανοίγματος (1.030 χλστ.) και χαμηλού κατωφλιού (585 χλστ.) η φόρτωση –εκφόρτωση αποσκευών ή λοιπών πραγμάτων είναι παραπάνω από εύκολη. Κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών, θα βρούμε κιτ επισκευής μιας και το χώρο της ρεζέρβας καταλαμβάνει η δεξαμενή του LPG.

Επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά

+ Χωρητικότητα πορτμπαγκάζ, ύψος ανοίγματος πόρτας, χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, ωφέλιμο πλάτος, δυνατότητα αφαίρεσης των καθισμάτων 6-7, άνοιγμα
- Χωρητικότητα με την 3η σειρά σε χρήση, η 3η σειρά δεν αποθηκεύεται στο πάτωμα

  • Πλάτος ανοίγματος πόρτας: 1.030 χλστ.
  • Εσωτερικό πλάτος: 1.015-1.200 χλστ.
  • Μήκος: 925 (70 με 7 θέσεις σε χρήση) χλστ.
  • Κατώφλι φόρτωσης (εσωτερικό): 75 χλστ.
  • Κατώφλι φόρτωσης (εξωτερικό): 585 χλστ.
  • Ύψος ανοίγματος πόρτας: 2.012 χλστ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Kalitero aytokinito
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel