Τα 10 best sellers της ελληνικής αγοράς στη λιανική

Τα 10 best sellers της ελληνικής αγοράς στη λιανική

13.536 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2022)

Το πρώτο δίμηνο του 2022 στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου έχει πλέον ολοκληρωθεί και αυτά είναι τα 10 best-seller μοντέλα στη λιανική.

Σαρώνουν Toyota και SUV

Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα τον Γενάρη, η ελληνική αγορά αυτοκινήτου ανέβασε στροφές τον Φεβρουάριο, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση που άγγιξε το +27,7%. Όπως είναι φυσικό αυτό επηρέασε θετικά τόσο τις εταιρικές πωλήσεις, όσο και αυτές της λιανικής που είναι και η κατηγορία που θα μας απασχολήσει. Σύμφωνα λοιπόν με τα πρωτογενή στοιχεία, το δίμηνο Γενάρη-Φλεβάρη του 2022 οι λιανικές πωλήσεις αφορούν 7.663 αυτοκίνητα. Ποια είναι ωστόσο είναι τα δέκα πρώτα!
 
Προτού δούμε το Top-10 του πρώτου διμήνου, αξίζει να κάνουμε μία αναφορά στις μάρκες της πρώτης δεκάδας. Εκεί ξεχωρίζει η Toyota με τέσσερις παρουσίες, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Hyundai με δύο εκπροσώπους. Τέλος, τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Dacia, Ford, Volkswagen και Jeep με ένα μοντέλο έκαστη. Σε ότι αφορά τους τύπους των μοντέλων, να σημειώσουμε πως την μερίδα του λέοντος έχουν τα μικρά SUV που καταλαμβάνουν τις πέντε από τις 10 θέσεις, ενώ δύο ακόμα μικρομεσαία SUV δίνουν το παρών. Ας δούμε το Top-10

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

1. Toyota Yaris

2. Toyota Yaris Cross

3. Hyundai i10

4. Toyota Corolla

5. Dacia Duster

6. Toyota C-HR

7. Ford Puma

8. Volkswagen T-Roc

9. Hyundai Kona

10. Jeep Renegade

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
AYGO