• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
5 φωτογραφίες »

Ποια τα μυστικά του Renault Scenic που το κάνουν ξεχωριστό;

35.064 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/5/2021

RENAULT: Νέο Renault CLIO. Aπό 13.790€. Πάρε Προσφορά!

Μία ολόκληρη κατηγορία έχει την σφραγίδα του. Ο ιδρυτής των πολυμορφικών και άλλοτε ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς, Renault Scenic, έχει επιστρέψει στην ελληνική αγορά ως σύγχρονο, μοντέρνο MPV, με όμορφο design και πλούσιες τεχνολογίες. Δες 5 μυστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει.


Renault Scenic I  (1996-2003)

Renault Scenic I (1996-2003)

Κάθε segment έχει μερικά μοντέλα που αποτελούν σημείο αναφοράς του. Στα MPV, λοιπόν, αυτό είναι το Renault Scenic, το οποίο εδώ και μία 25ετία ξεχωρίζει ως το πρώτο συμπαγές πολυμορφικό στην ιστορία της αυτοκίνησης. Πλέον βρίσκεται στην 4η γενιά του και η Renault δείχνει πως δεν έχει «ξεχάσει» την κατηγορία της χρηστικότητας και της ευρυχωρίας παρά την άνθιση των SUV σε κάθε κατηγορία. 

Renault Scenic II  (2003-2009)

Renault Scenic II (2003-2009)

Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του
Η πρώτη γενιά Scenic παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 1996, με την προοπτική του μοντέλου να αναγνωρίζεται άμεσα, παρόλο που η ίδια η Renault δεν αξιολόγησε σωστά τις ανάγκες της αγοράς. Έτσι, αναγκάστηκε να πενταπλασιάσει την γραμμή παραγωγής, καθώς από τις 450 ημερήσιες μονάδες έφτασε τελικά στα 2.500 κομμάτια το 24ωρο! Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς το 1997 με αρχική ονομασία Megane Scenic, αποτέλεσε μία επιλογή που επιβεβαίωνε στην πράξη το όνομά του. Ως μοντέλο για κάθε σκοπό, τις χρηστικές τεχνολογίες, την άνεση αλλά και την ασφάλεια. 
Renault Scenic III  (2009-2015)

Renault Scenic III (2009-2015)


Ακολούθησαν τέσσερις γενιές Renault Scenic, καθεμιά από τις οποίες συνέχιζε ευλαβικά να ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή. Ο πρακτικός χαρακτήρας ήταν προτεραιότητα, με έξυπνες προτάσεις να δίνουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα και δυσκολία. Από την εύκολη πρόσβαση, το τεράστιο πορτ μπαγκάζ, και τις θήκες για μικροαντικείμενα, μέχρι τα συρόμενα καθίσματα, τις τεράστιες πόρτες, την ευκολία πρόσδεσης των παιδιών στα καθισματάκια και την ευκολια στο παρκάρισμα, το πολυμορφικό της Renault ήταν και παραμένει ένα κλασικό... γαλλικό κλειδί.

Με την τέταρτη γενιά Scenic, κάμπτονται και οι όποιες ενστάσεις σχετικά με τον σχεδιασμό του MPV, μιας και η σύγχρονη εμφάνιση και το μοντέρνο στυλ «συνεργάζονται» με την πρακτικότητα. 

Οι προηγούμενες γενιές

Renault Scenic I  (1996-2003)
Το facelift του 1999 «επισημοποίησε» την ονομασία Renault Scenic, καθώς λόγω των επιρροών (γκάμα κινητήρων, πλαίσιο) από το Megane, είχε δημιουργηθεί αρχικά το πρώτης γενιάς Renault Megane Scenic.

Renault Scenic II  (2003-2009)
Ευρύχωρο και λειτουργικό, η σειρά του δικίνητου Scenic Conquest της δεύτερης γενιάς (2003-09) θυμίζει έντονα SUV χάρη στον εξωτερικό του διάκοσμο με τα πλαϊνά μαρσπιέ, τις ράγες οροφής και τις αλουμινένιες ποδιές.

Renault Scenic III  (2009-2015)
Τις πρώτες τρεις γενιές ολοκληρώνει το Scenic III, που μεταξύ άλλων, είχε στην γκάμα του μία crossover έκδοση με ονομασία XMOD και το ανανεωμένο επταθέσιο Compact MPV Grand Scenic.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)