• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Renault Sport φαίνεται πως θέλει να κατασκευάσει το πρωτότυπο Clio RS 16 σε 500 μόλις αντίτυπα.

Γιορτάζοντας τα 40α της γενέθλια και την επιστροφή της στην F1, η Renault Sport παρουσίασε τον περασμένο Μάιο, στο GP του Μονακό, το Clio RS 16 concept στα χρώματα του F1 μονοθέσιου.

Το Clio RS 16 concept φοράει τον κινητήρα του Megane RS 275 Trophy-R και -με 275 ίππους- είναι το πιο δυνατό Clio της ιστορίας.

Η έκδοση παραγωγής του Clio RS 16 θα πρέπει να περάσει από όλα τα στάδια εξέλιξης. Αυτό θα κοστίσει στη Renault κάποια εκατομμύρια ευρώ, οπότε η τιμή του αναμένεται να είναι γύρω στα 40.000 ευρώ.

Ενδεχομένως στην έκθεση του Παρισιού να έχουμε εξελίξεις για την περιορισμένη παραγωγή του Clio RS 16, το οποίο ετοιμάζεται να γραφτεί στην ιστορία, πλάι στο κεντρομήχανο R5 Turbo και το πιο πρόσφατο Clio V6.

Τα 500 Clio των 275 ίππων

8.600 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/8/2016

Με το μοτέρ του Megane RS 275 Trophy-R των 275 ίππων, το πρωτότυπο Clio RS 16 είναι το πιο δυνατό Clio της ιστορίας. Θα είναι, δηλαδή, όταν η Renault Sport φτιάξει 500 «κομμάτια». Πόσο λέγεται πως θα κοστίζει;

 
Γιορτάζοντας τα 40α της γενέθλια και την επιστροφή της στην F1, η Renault Sport παρουσίασε τον περασμένο Μάιο, στο GP του Μονακό, το Clio RS 16 concept στα χρώματα του F1 μονοθέσιου. Φοράει τον κινητήρα του Megane RS 275 Trophy-R και -με 275 ίππους- είναι το πιο δυνατό Clio της ιστορίας.

Τώρα, τρεις μήνες μετά, η γαλλική εταιρεία φαίνεται πως θέλει να κατασκευάσει το πρωτότυπο σε 500 μόλις αντίτυπα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως απλά θα τοποθετηθούν τα επιπλέον εξαρτήματα στο Clio RS, καθώς το νέο μοντέλο θα πρέπει να περάσει από όλα τα στάδια εξέλιξης. Αυτό θα κοστίσει στη Renault κάποια εκατομμύρια ευρώ, κάτι που θα μετακυλήσει και στην τιμή του Clio RS 16, η οποία αναμένεται να είναι γύρω στα 40.000 ευρώ.

Ενδεχομένως στην έκθεση του Παρισιού να έχουμε εξελίξεις και ανακοινώσεις για την περιορισμένη παραγωγή του Clio RS 16, το οποίο η Renault Sport φαίνεται πως θέλει να προσθέσει στην ιστορία της, πλάι στο κεντρομήχανο R5 Turbo και το πιο πρόσφατο Clio V6.