Προσιτά μικρά & Β-SUV από 16.001 έως 17.000 ευρώ

87.676 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2021)
Προσιτά μικρά & Β-SUV από 16.001 έως 17.000 ευρώ

Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ένα προκαθορισμένο budget πριν καταλήξουν σε ένα αυτοκίνητο. Για αυτούς συγκεντρώσαμε όλα τα μοντέλα και εκδόσεις με τιμή καταλόγου από 16.001 έως 17.000 ευρώ.

Το ποσό των 16 με 17 χιλιάδων ευρώ είναι ένα πολύ καλό ποσό για την αγορά ενός μικρού ή ακόμα κι ενός B-SUV αυτοκινήτου, και μάλιστα δημοφιλές κρίνοντας από τις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς. Στο Top 30 των πωλήσεων των δύο αυτών κατηγοριών, συναντάμε πολύ αξιόλογα αυτοκίνητα, τα οποία «πέφτουν» στην προκαθορισμένη μας τιμή και μάλιστα σε διάφορες εκδόσεις εξοπλισμού ή και κινητήρα. Βεβαίως υπάρχουν κι άλλα που είναι φθηνότερα, ή ακριβότερα στις βασικές τους εκδόσεις και έτσι δεν συμπεριλαμβάνονται.  Ουσιαστικά έχουμε 16 αυτοκίνητα που διαμορφώνουν 32 διαφορετικές επιλογές σε αυτό το εύρος τιμής, εκ των οποίων τα 3 μοντέλα ανήκουν στην compact SUV κατηγορία (Citroen C3 Aircross, Kia Stonic και Skoda Kamiq), ενώ ανάμεσα στα μικρά συναντάμε αρκετές διαφορετικές εκδόσεις των δημοφιλέστερων, κάποια με diesel κινητήρες και άλλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις επιλογές που έχει όποιος σκοπεύει να επενδύσει αυτό το ποσό για αγορά αυτοκινήτου. 
Mε diesel κινητήρα ή αυτόματο κιβώτιο
Με τον όμιλο PSA να είναι από τους λίγους που διατηρούν ακόμα τους diesel κινητήρες, στο αφιέρωμά μας συναντάμε μόνον δύο επιλογές με τέτοιους κινητήρες. Πρόκειται για το Citroen C3 στην βασική έκδοση Flair που κοστίζει από 16.750 ευρώ και εφοδιάζεται με τον 1,5 λίτρου BlueHDi κινητήρα των 100 ίππων και το Opel Corsa στη βασική του έκδοση (Corsa) με ίδιο κινητήρα απόδοσης 102 ίππων και τιμή από 16.900 ευρώ. Όσοι από την άλλη θέλουν την ευκολία που προσφέρουν τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, στα χρήματα που εξετάζουμε έχουν αρκετές επιλογές.
Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Ποιο μικρό να αγοράσω;
Σελίδα 3Τα SUV πόλης & ο τελικός πίνακας
PEIRAIOS LEASING
test center